Sveže

Policija posredovala podrobnosti včerajšnje prometne nesreče v Trimlinih

Včeraj, nekaj minut čez 14.00 uro se je v Trimlinih, natančneje pri bencinskem servisu Eko Nafta, na povezovalni cesti med Lendavo in mejnim prehodom Petišovci, pripetila hujša prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve vozili, osebno in tovorno. Slednje je zavijalo iz območja bencinskega servisa, pri čemer je iz še neznanega razloga vanj čelno trčil voznik osebnega vozila.
“Včeraj, okrog 14. ure se je v Petišovcih zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena voznik osebnega in tovornega vozila. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega avtomobila, kateri je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je čelno trčil v tovorno vozilo. Voznik osebnega vozila je bil v prometni nesreči hudo telesno poškodovan,” so v sporočilu za javnost sporočili iz PU Murska Sobota.

Ljutomer: Voznica trčila v otroka

Ob 14.16 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Murski Soboti. Voznica osebnega avtomobila je zapeljala iz krožnega krožišča v trenutku, ko je prehod za pešce prečkala peška (otrok). Voznica je trčila v peško, ki se je v nesreči telesno poškodovala.

“Policisti ponovno pozivamo vse udeležence v cestnem prometu vozite previdno ter zbrano, hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti, uporabljajte varnostne pasove, med vožnjo ne telefonirajte in vozite trezni. Posebna pozornost naj bo namenjena pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil. Le na tak način bo vsak dal svoj prispevek k večji varnosti na naših cestah,” so še sporočili iz PU Murska Sobota.

Nezakonito prevažal 11 tujcev

Včeraj, okrog 8. ure so policisti PP Ljutomer med varovanjem državne meje v naselju Veščica zaustavili kombinirano vozilo srbskih registrskih oznak. Pri kontroli vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da je 41-letni voznik, državljan Srbije v vozilu nezakonito prevažal 6 državljanov Nepala, 4 državljane Pakistana in 1 državljana Afganistana. Vozniku je bila odvzeta prostost in bo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku. Tujci so v postopku obravnave zaprosili za mednarodno zaščito.