Ostalo

Pogodba za obnovo vaško-gasilskega doma v Dolnjem Lakošu podpisana

Občina Lendava je zaradi dotrajanosti vaško-gasilskega doma v Dolnjem Lakošu in potreb tamkajšnjega prostovoljnega gasilskega društva pristopila k prenovi objekta. Minulo sredo sta župan Občine Lendava Janez Magyar in Stanko Srša, predsednik zadruge Dolinka inženiring Beltinci, podpisala pogodbo za obnovo.
Občina Lendava se je lotila sanacije vaško-gasilskega doma v Dolnjem Lakošu, ki pa ne bo zgolj sanacija, temveč bo objekt dobil tudi prizidek, garažo, za gasilsko vozilo. Objekt je v tem trenutku vidno dotrajan, v njem pa imajo prostore tudi tamkajšnji gasilci, ki s prostori seveda nikakor ne morejo biti zadovoljni.

V tem novem delu bodo garaža za gasilsko vozilo, prostori za gasilsko opremo, prostori za delovanje kulturnega društva ter nove sanitarije. Poleg tega so načrtovana tudi investicijska vzdrževalna dela na sprednjem delu objekta. Pogodbena vrednost investicije znaša 223.141,40 evrov, dela pa bodo zaključena predvidoma do konca oktobra 2024.

V prostorih Mestne hiše sta župan Občine Lendava Janez Magyar in Stanko Srša, predsednik zadruge Dolinka inženiring Beltinci, minuli četrtek podpisala pogodbo za obnovo. Predviden pričetek izvedbe del je sicer po sklenitvi pogodbe in najkasneje v roku sedmih dni od datuma uvedbe v delo. Dela mora izvajalec izvajati skladno s terminskim planom, ki ga uskladi z naročnikom. Predviden rok izvedbe del je najkasneje do 31.10.2024.