Ostalo

Podjetje XAL iz Murske Sobote širi proizvodnjo

Podjetje XAL SVETILA, ki v Severni obrtno-industrijski coni (SOIC) Murska Sobota uspešno deluje že od leta 2007 in medtem zaposluje že 140 sodelavcev, se je odločilo za širitev proizvodnje. V ta namen so danes pripravili simbolično slovesnost ob položitvi temeljnega kamna za širitev proizvodnih kapacitet iz obstoječih 4.000 m2 na 10.000 m2.

Kot je povedal direktor Martin Klaus Dlaska je ta korak potrditev, da so z delovanjem podjetja v Murski Soboti, ki ima sicer centralo v avstrijskem Grazu, proizvodnjo pa tudi v Indiji in na Kitajskem, izjemno zadovoljni, hkrati pa imajo v Murski Sobot odlične partnerje, ki jim nudijo vso ustrezno podporo. Načrte za projekt je izdelal domači arhitekt Bojan Lebar (moderna), izvajalec pa bo bo domače podjetje Pomgrad.

Vodja obrata je od vsega začetka Tadej Topolnik je povedal, da bodo nove kapacitete, ki naj bi bile dokončane do konca novembra omogočale dodatnih 25 novih zaposlitev, dolgoročno pa še dodatnih 50.

Tamkajšnji župan Jevšek je ob tej priložnosti izrazil zadovoljstvo, da se SOIC počasi, a vztrajno polni, ter pohvalil prizadevanja sodelavcev občinske uprave, ki so pomagali podjetju XAL pri birokratskih ovirah, na katere so naleteli med načrtovanjem novega projekta.

Zbrani sodelavci podjetja XAl in predstavniki izvajalcev so skupaj z županom simbolično poprijeli za lopate in s tem uradno otvorili gradbišče novih proizvodnih prostorov.