Ostalo

Novartis išče strateškega kupca z vizijo za Hotel Lek

Družba Novartis je leta 2015 sprejela poslovno odločitev, da bo postopoma odprodala nepremičnine, ki niso povezane z opravljanjem njene osnovne dejavnosti. Skladno z novo strategijo upravljanja z nepremičninami se je odločila prodati družbo Hotel Lek d.o.o. (v nadaljevanju Hotel Lek).

Predmet prodaje je Hotel Lek, kar vključuje  nepremičnino in družbo, ki sta prosti vseh bremen. Blagovna znamka ne bo na prodaj. V postopku prodaje si bo Novartis prizadeval najti uveljavljenega kupca z dolgoročnim strateškim poslovnim načrtom in vizijo za nadaljnji razvoj Hotela Lek.

»Novartis uvaja novo strategijo upravljanja z nepremičninami, ki v ospredje postavlja našo osnovno dejavnost – to je razvoj in proizvodnjo zdravil. Hotelirstvo in turizem nista naši osnovni dejavnosti, zato je Novartis septembra 2015 sprejel odločitev, da proda Hotel Lek ,« je razložil Tomaž Dvoršak, direktor Upravljanja nepremičnin in storitve v Leku, članu skupine Sandoz.

Novartis želi najti ustreznega kupca in izvesti prodajo odgovorno do zaposlenih, ki trenutno delajo v Hotelu Lek. »Do zaključka prodajnega procesa bo Hotel Lek nemoteno obratoval pod dosedanjimi pogoji. Vodstvo in osebje hotela bomo tako še naprej skrbeli za naše goste ter si prizadevali, da ne bodo občutili sprememb in da se bodo pri nas počutili dobro,« je poudarila Lidija Dokl, direktorica Hotela Lek.

»Hotel Lek je že 44 let pomemben del Kranjske Gore in širše okolice. O načrtovani prodaji so nas iz Leka, člana skupine Sandoz, obvestili že oktobra lani, takoj za tem, ko so sprejeli odločitev o prodaji. To je dokaz zaupanja, ki temelji na dolgoletnem tvornem sodelovanju Leka in kranjskogorske lokalne skupnosti. Želimo, da Novartis uspe najti strateškega kupca, ki bo hotel razvijal tudi v prihodnje ter poskrbel, da bo ostal pomemben del lokalne skupnosti in bo še naprej bogatil našo turistično ponudbo,« je povedal Janez Hrovat, župan Občine Kranjska Gora.

Cenitev Hotela Lek sta opravili družba CBRE, ki je vodilno svetovno podjetje na področju nepremičninskih storitev in investicij, s sedežem v Veliki Britaniji, in švicarsko podjetje Wüest & Partner, neodvisno svetovalno podjetje na področju gradbeništva, nepremičninskega trga, urbanističnega in krajinskega načrtovanja. Za postopek prodaje Hotela Lek je bila izbrana družba CBRE, in sicer njena hrvaška podružnica.