Pince: Odkrili 10 ilegalnih prebežnikov

Tokrat so uspešni pri odkrivanju ilegalnih prebežnikov bili uslužbenci Finančne uprave. Ti so na deset oseb naleteli po naključju, med standardnim postopkom carinskega nadzora na Pomurski avtocesti A5, natančneje, na počivališču v Pincah.
Uslužbenca mobilnega oddelka Murska Sobota sta v torek, 7. avgusta 2018, pri izvajanju finančnega nadzora na AC A5 počivališče Pince-sever zaustavila kombinirano vozilo Renault Master, ki ga je vozil romunski državljan. Voznik je predložil račun za blago, ki naj bi ga prevažal.

Uslužbenca mobilnega oddelka sta se odločila za pregled blaga in tovorišča. Ko je voznik odprl zadnja in stranska vrata, so bile vidne le plošče iz stiropora. Po odstranitvi treh zavojev stiropora sta uslužbenca opazila kovinsko ogrodje, ki je bilo prekrito z mavčnimi ploščami.

Povzpela sta se na stiropor in pogledala čez omenjeno konstrukcijo, kjer sta opazila več ljudi, ki so bili stisnjeni ob steni tovorišča. Ugotovljeno je bilo, da se v vozilu nahaja 10 ilegalnih prebežnikov in sicer 6 državljanov Indije, 2 državljana Pakistana in 2 državljana Irana.

Zaradi suma kaznivega dejanja so postopek nadaljevali policisti Policijske uprave Murska Sobota. “Na avtocestnem počivališču je bilo prijetih 10 tujcev, kateri so na nedovoljen način vstopili v Republiko Slovenijo. Prav tako je bil prijet tujec, kateri jim je pri tem pomagal,” so bili skopi.