Sveže

PGD Murska Sobota, Ljutomer, Beltinci in Črešnovci z novo opremo za reševanje

V okviru velike dobrodelne akcije Za življenja gre je 24 prostovoljnih gasilskih društev podravske in pomurske regije prejelo donacijo opreme za reševanje na in iz vode. V akcijo so bila vključena tudi štiri prostovoljna gasilska društva iz Pomurja.

“V Tušu spoštujemo slovenske gasilce, zato smo prizadevanja za njihovo dobro delovanje nadgradili in to jesen pripravili veliko dobrodelno akcijo Za življenja gre. Kupci in dobavitelji so jo odlično sprejeli, kar se je izkazalo tudi pri prvem mejniku akcije – podelitvi donacije 10 prostovoljnim gasilskim društvom Celjske in Posavske regije. Kupci in dobavitelji so tako še okrepili zaupanje v akcijo, zato smo podelil tokratno donacijo kar 24 prostovoljnim gasilskim društvom podravske in pomurske regije.”

Gasilska oprema, kot so škornji, čelade, reševalni jopiči in druga oprema, ki je povezana z vodo, bo tako dodobra opremila 4 prostovoljna gasilska društva GZ Dravske doline Radlje ob Dravi, 8 društev GZ Maribor, 2 iz Območne GZ Ptuj in 2 iz GZ Središče ob Dravi. Tem so se pridružila še posamezna prostovoljna društva GZ Dravograda, Radencev, Murske Sobote, Ljutomera, Beltincev, Črešnšovcev, Ormoža in Ruš.

S predajo donacije pa dobrodelna akcija Za življenja gre še ni zaključena, saj bo potekala vse do konca novembra in tako bo v decembru sledila še zadnja predaja donacije.

V okviru dogodka je v Planetu Tuš Maribor potekala tudi prestavitev prostovoljnih gasilskih društev iz Mariborske regije (PGD Maribor mesto, PGD Maribor Studenci, PGD Kamnica, PGD Henkel Slovenija) z razstavo gasilskih vozil in zaščitne opreme. Hkrati so se v otroških delavnicah že naši najmlajši poučili o delovanju in pomenu gasilcev ter se oblekli v pravo gasilsko opremo.