Ostalo

Peticija: MNZ odgovoril

Pobudniki peticije za odstranitev migrantskega centra v Lendavi so na podlagi Peticije za odstranitev namestitvenega centra za migrante v Lendavi, ki so jo dne 14. 3. 2016 vložili v Državni zbor Republike Slovenije, prejeli tri odgovore s strani Komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti, ki je delovno telo Državnega zbora, s katerimi seznanjajo javnost. Pri tem čakajo še na odgovor občine, ki ga do današnjega dne niso prejeli.
Priloga 1: Dopis Državnega zbora Ministrstvu za notranje zadeve -Kabinetu ministrice z dne 18. 3. 2016:

“V dopisu z dne 18. 3. 2016 nas je Državni zbor RS obvestil, da so za stališče glede peticije zaprosili Ministrstvo za notranje zadeve oz. kabinet ministrice.”

Priloga 2: Dopis Državnega zbora Občini Lendava – županu z dne 29.3.2016:

“Z naslednjim dopisom z dne 29. 3. 2016 nas je Državni zbor obvestil, da so tudi Občini Lendava oziroma Županu poslali podoben dopis in z njim prav tako zaprosili za stališče glede peticije. V dopisu komisije je bilo navedeno tudi, da nam bodo odgovore MNZ in Občine Lendava posredovali takoj, ko jih prejmejo. Odgovora Občine Lendava do današnjega dne niso prejeli.”

Priloga 3: Odgovor MNZ Državnemu zboru z dne 8.4.2016

“Dne 12.4.2016 smo od Državnega zbora prejeli odgovor Ministrstva za notranje zadeve RS in stališče glede peticije, v katerem državni sekretar g. Boštjan Šefic podrobno pojasnjuje okoliščine nastanka centra v Lendavi.”