Ostalo

Otroci iz območja UE Lendava letos na letovanje v Baško najverjetneje meseca julija

Tudi letos so se v Društvu za napredek kulture Lendava odločili, da sledijo tradiciji zdravstvenega letovanja in tudi letos organizirajo in omogočijo letovanje otrokom iz območja UE Lendava. Letovanje bo letos potekalo najverjetneje meseca julija, a uradne potrditve za termin sicer še ni.
Otroci in šolarji iz UE Lendava bodo tudi v letu 2023 imeli možnost letovanja v Baški na otoku Krku na Hrvaškem. Tako so v teh dneh sporočili iz Društva za napredek kulture iz Lendave, ki sicer uradnega termina za letovanje še nimajo, a bi ta, po njihovih predvidevanjih, najverjetneje bil meseca julija. “Letošnje letovanje v Baško se bo, v kolikor bomo s strani ZZZS in Društva prijateljev mladine Murska Sobota prejeli odobreno, za UE Lendava izvedlo od 1.7.2023 – 11.7.2023,” so zapisali.

Ker se prijava na razpis še ni izvedla, dodatnih informacij iz Društva za napredek kulture ne morejo podati. “Ko prejmemo dodatne informacije vas o tem obvestimo,” so zapisali. Ter dodali, da si vsekakor želijo, “da se tudi letos čim več otrok udeleži letovanja, saj bodo tako preživeli del počitnic v sproščenem in ustvarjalnem vzdušju.” Ob tem sporočajo, da vabijo nove vzgojitelje in mlade prostovoljce, ki bi želeli spremljati otroke na letovanje, da pošljejo prijavo s kratkim življenjepisom na e-mail: dnkdrustvo@gmail.com.

Običajno se zdravstvenega letovanja otrok in šolarjev lahko udeležijo otroci, šolarji in mladostniki v starosti od 5 do 19 let, ki imajo v medicinski dokumentaciji pri izbranem zdravniku zapise o večkratni hospitalizaciji ali so bili pogosteje bolni. Število razpisanih mest v lanskem letu je bilo 112, ekonomska cena letovanja pa je znašala 390 evrov, od katerih je ZZZS otrokom z napotnico kril 283,30 evrov. Na letovanje se lahko prijavijo tudi otroci, ki ne izpolnjujejo navedenih pogojev. V tem primeru starši za letovanje svojega otroka krijejo polno ekonomsko ceno letovanja.