Sveže

Otroci iz območja UE Lendava bodo v Baški letovali med 1. in 11. julijem

Tudi letos so se v Društvu za napredek kulture Lendava odločili, da sledijo tradiciji zdravstvenega letovanja in tudi letos organizirajo in omogočijo letovanje otrokom iz območja UE Lendava. Letovanje bo letos potekalo meseca julija, natančneje, med 1. in 11. julijem 2024.
Otroci in šolarji iz UE Lendava bodo tudi v letošnjem letu imeli možnost letovati v Baški na otoku Krku na Hrvaškem. Tako so v teh dneh sporočili iz Društva za napredek kulture iz Lendave. “Tudi letos si želimo, da bi se čim več otrok udeležilo letovanja, saj bodo tako preživeli del počitnic v sproščenem ter ustvarjalnem vzdušju, zato smo vedno veseli novih vzgojiteljev in mladih prostovoljcev polnih idej in svežih energij in tudi tistih, ki ostajate z nami,” so sporočili.

Ker se prijava na razpis še ni izvedla, dodatnih informacij iz Društva za napredek kulture ne morejo podati, a poudarjajo, da iščejo spremljevalce. “Vabimo vse zainteresirane prostovoljce in nove spremljevalce, ki bi želeli spremljati otroke in mladostnike na letovanje da pošljejo prijavo s kratkim življenjepisom na e-mail: dnkdrustvo@gmail.com, ali pa se prijavijo na tej povezavi: https://www.1ka.si/a/bc7bb94e.”

“Letovanje je za otroke in mladostnike posebno doživetje predvsem zato, ker preživijo 11 dni ob morju in v družbi sovrstnikov. V tem času se spletajo nova prijateljstva, rojevajo prve simpatije, utrjujejo se socialne in komunikacijske veščine, razvijajo se ročne in športne spretnosti ter utrjujejo plavalne veščine,” so zapisali organizatorji.

Običajno se zdravstvenega letovanja otrok in šolarjev lahko udeležijo otroci, šolarji in mladostniki v starosti od 5 do 19 let, ki imajo v medicinski dokumentaciji pri izbranem zdravniku zapise o večkratni hospitalizaciji ali so bili pogosteje bolni. Letovanja na otoku Krku se je lansko leto udeležilo 115 otrok (najmlajši je štel 5 let in najstarejši 17 let), 17 vodičev ter zdravstveno osebje. Društvo za napredek kulture iz Lendave je otrokom, gibalno in telesno oviranim ter otrokom iz družin šibkih socialnih razmer skupaj z glavnim sponzorjem, podjetjem Varis d.o.o. omogočilo nepozabno morsko doživetje. Na letovanje se lahko prijavijo tudi otroci, ki ne izpolnjujejo navedenih pogojev. V tem primeru starši za letovanje svojega otroka krijejo polno ekonomsko ceno letovanja.