Ostalo

Oguljufal ga je za 38 tisočakov: Plačal traktor, o katerem ni ne duha, ne sluha

Pomurski policisti tokrat poročajo o novi spletni goljufiji v povezavi z nakupom traktorja. Nič hudega sluteč občan je za traktor, o katerem sicer sedaj ni ne duha in ne sluha, plačal 38 tisočakov. Ostal je brez traktorja in brez denarja.
Spretni goljufi za nič hudega slutečimi uporabniki svetovnega spleta prežijo dobesedno na vsakem koraku. Tokrat pomurski policisti poročajo o primeru, ko je občan nič hudega sluteč želel kupiti traktor in pri tem ostal tako brez denarja kakor tudi brez traktorja. Spletne goljufije seveda niso redkost, mnogi pa tako velikokrat zaradi neznanja, prevelikega zaupanja ali neprevidnosti ostanejo tudi brez življenjskih prihrankov.

Predvčerajšnjim so policisti policijske postaje Gornja Radgona obravnavali kaznivo dejanje goljufije pri nakupu traktorja. Prijavitelj je preko spletne strani zasledil oglas za prodajo kmetijskega traktorja znamke New Holland za ceno 38.000 evrov. Vzpostavil je kontakt s prodajalcem v tujini in vozilo plačal. Ko pa je hotel kupljen traktor prevzeti je ugotovil, da je osumljeni neznani storilec lažno obljubljal prodajo kmetijskega traktorja pri tem pa je tudi prikazoval lažne podatke podjetja. Policisti o zadevi zbirajo obvestila.

“Ob omenjenem primeru opozarjamo občane, naj ne nasedajo lažnim obljubam, predvsem pa ne plačujejo različnih vsot denarja. Pri prodaji ali nakupu preko interneta bodite pozorni na ponudbe, ki odstopajo od običajnih. V kolikor pa ste že oškodovani zadevo prijavite na najbližji Policijski postaji ali pokličete na interventno številko policije 113,” sporočajo iz policije.