Ostalo

Odranci: Okužbe v Carthagu, tamkajšnja Občina bo znova razdelila bombažne zaščitne maske

Tudi v odranskem podjetju Carthago so pri nekaterih zaposlenih bili opaženi znaki okužbe, slednje pa so, kot so sporočili iz vodstva podjetja, umaknili z delovnega mesta ter jih napotili k zdravniku in na testiranje. Med tem pa bo odranska Občina pričela z vnovičnim deljenjem bombažnih zaščitnih mask po gospodinjstvih.
Kot so sporočili iz podjetja Carthago, v katerem je nekaj delavcev pričelo kazati znake okužbe z novim koronavirusom, je v njihovem interesu, da se koronavirus na območju podjetja ne širi ter, da se ohrani zdravje vseh zaposlenih in, da se proizvodni in poslovni proces ohranita. Prednostna naloga v podjetju sedaj je, kot so sporočili, dosledno upoštevanje varnostnih ukrepov za ohranjanje zdravja zaposlenih, zaradi obsežnih varnostnih in higienskih ukrepov, ki so jih izvajali že prej, pa so se lahko na nastalo situacijo odzvali hitro, so še dejali.

V podjetju sicer v sodelovanju z Rdečim križem izvajajo merjenja telesne temperature zaposlenim, obvezna je uporaba zaščitnih sredstev, vzdrževanje medsebojne razdalje, nameščena so pleksi stekla na mizah, … V podjetju imajo sicer tudi nekaj oseb, ki varnostne ukrepe tudi nadzirajo.

Ena bombažna zaščitna maska v vsako gospodinjstvo

“Glede na nastalo epidemiološko situacijo in v želji po čim večji zaščiti pred nevarno boleznijo vam bomo v naslednjih dneh v poštni nabiralnik za vsako gospodinjstvo dostavili 1 bombažno zaščitno pralno masko in 2 kirurški maski za enkratno uporabo,” so sporočili iz Občine Odranci. Material za bombažne maske je zagotovila Občina Odranci, predsednica Društva upokojencev Odranci Ivanka Tompa pa je organizirala prostovoljke – šivilje, ki so maske zašile. “V primeru, da bi kdo zaradi okužbe v družini potreboval več zaščitnih mask ali kakršnokoli pomoč, pokličite na telefonsko številko za pomoč občanom 02/577 – 34 – 80 in vam jih bodo člani štaba Civilne zaščite Odranci dostavili, oz. vam pomagali,” so zaključili na Občini Odranci.