Ostalo

Odranci: 126 žarnih lin proizvajalca Varis Top iz Lendave, že stoji

Lendavsko podjetje Varis Top, ki je sicer hčerinsko podjetje uspešne matične družbe Varis Lendava in se pretežno ukvarja s proizvodnjo skate parkov, pump-track stez in radiatorjev, je poskrbelo za proizvodnjo 126 žarnih lin, ki na pokopališču v Odrancih že stojijo. Projekt sicer še ni zaključen in je v teku.
Na portalu javnih naročil je odranska občina 20. septembra oddala naročilo male vrednosti in sicer gradnja mest za žare na pokopališču v Odrancih. 8. oktobra je Občina zaključila postopek javnega razpisa za omenjeno investicijo, za izvajalca del pa so v Odrancih izbrali lendavsko podjetje Varis Top, sicer hčerinsko podjetje družbe Varis Lendava.

Več betonskih elementov proizvedenih v omenjenem lendavskem podjetju, ki skupaj tvori objekt žarnih lin, je prostora za 126 žar, mere posamezne žarne line pa znašajo 60×60 centimetrov. Naložba je izvedena na pokopališču v Odrancih, ki prostora za žare do sedaj še ni imelo. Je pa lendavski Varis Top za svojega kooperanta izbral odransko Gradbeno podjetje Smej d.o.o., ki bo poskrbelo za izvedbo vseh ostalih gradbenih del. Prav ta dela trenutno potekajo.

Objekti za žare so montažne izvedbe, v kosih so jih proizvedli v podjetju Varis Top in jih na cilju prav tako v kosih namestili na pripravljene temelje. Vrednost investicije je ocenjena na okrog 120.000 evrov, pogodba s podjetjem Varis Top pa je bila sklenjena v višini 98.782 EUR + DDV. Investicija bo v celoti financirana iz občinskega proračuna, ta pa bi predvidoma morala biti končana s koncem leta 2018, a se je projekt zavlekel krepko v letošnjo pomlad.

FOTO: Občina Odranci

FOTO: Občina Odranci