Sveže

Odlična naveza: Pia Novak in njena prof. Nina Dominko osvojili 1. nagrado v Osijeku

Minuli teden je v Osijeku, potekalo dvodnevno 6. Mednarodno pevsko tekmovanje Lav Mirski, v sklopu Mednarodnega festivala vokalne glasbe InterVox 2018, kjer sta učenka in profesorica tekmovali vsaka v svoji kategoriji.
Pia je v 1. kategoriji s programom L.van Beethovna: Ich liebe dich in B.Marcella: Quella fiamma che m´accende, tekmovala v konkurenci štiriinštiridesetih tekmovalcev in s svojo karizmo ter mirnostjo osvojila odlično 1. nagrado. Piina profesorica Nina, pa se je predstavila v najtežji, 5. kategoriji s programom W.A.Mozart: Der Hölle Rache – arija Kraljica noči iz opere Čarobna piščal, V.Bellini: Ah! Non creda mirarti…Ah! Non giunge – arija Amine iz opere La Sonnambula, Ch.Gounod: Ah! Je veux vivre – arija Julije iz opere Romeo in Julija in G. Verdija: E. strano! E strano…Follie! Delirio vano e questo… Sempre libera – recitativ in arija Vilolette iz opere La Traviata, kjer je prav tako osvojila 1. nagrado.

Žiranti so bili nad njenim petjem in glasom tako navdušeni, da je obenem dobila povabilo za samostojni recital v Hrvatškem narodnem gledališču Osijek. Posebna zanimivost tekmovanja je bila ta, da sta se tekmovanja skupaj udeležili tako učenka kot njena profesorica in obe dosegli odlično uvrstitev.

Pia niza uspeh za uspehom

Moramo omeniti še en Piin izjemni dosežek, ki se je zgodil v času od 18.4. do 21.4.2018 na Mednarodnem pevskem tekmovanju Daleki akordi v Splitu, kjer je Lendavčanka prav tako dosegla 1. nagrado. Za mlado pevko je izjemno leto, polno uspehov in se že veseli novih izzivov. Ker je Pia v mesecu februarju že navdušila lendavsko občinstvo s svojim 1. samostojnim recitalom v lendavski Sinagogi, se v kratkem obeta še en recital opernih poslastic.

Operna pevka Nina Dominko, prejemnica študentske Prešernove nagrade, nastopa v Slovenskem narodnem gledališču v Mariboru in Ljubljani. Prav tako je dejavna tudi v tujini. Na odru je poustvarila zveneče vloge kot so Kraljica noči iz Čarobne piščali, Norina (Don Pasquale), Rosina (Seviljski brivec). Med njenimi najboljšimi opernimi kreacijami pa je zagotovo Violetta iz La Traviate, kjer je igralsko in pevsko navdušila na otvoritvi festivala Lent 2017. Profesorica Nina Dominko svoje znanje predaja tudi mladim pevkam in pevcem v okviru Glasbene šole Amadeus v Turnišču.

VIDEO: Pia Novak

Videa: Nina Dominko