Ostalo

Odličja v Judu in Badmintonu

Minuli vikend so v pogonu bili lendavski judoisti in badmintonisti. Judo klub Lendava se je tekmovanja v Kranju udeležil s petimi tekmovalkami, med tem, ko so lendavski badmintonisti, tudi teh je bilo pet, svoje barve branili v Ljubljani.

Minulo soboto je v Kranju potekalo državno prvenstvo v judu, za mlajše dečke in mlajše deklice (U12). Tekmovanja se je udeležilo 235 mladih judoistov iz 36 klubov. Judo klub Lendava se je tekmovanja udeležil s petimi tekmovalkami, ki so dosegle naslednje uvrstitve:

U12
4. mesto Gabor Ria (-30 kg)
5. mesto Gerič Nela (-36 kg)
9. mesto Kreslin Eva (-40 kg)
5. mesto Maučec Tinaja (-44 kg)
1. mesto Recek Lina (-52 kg)

Badminton

V Ljubljani se je odvilo državno prvenstvo do 11 in 15 let; lendavska klubska zasedba je zastopala predvsem mlajšo kategorijo do 11 let. Skupni izkupiček: ena srebrna kolajna posamično in štiri bronaste (posamično in v dvojicah); najuspešnejša je bila Iva Koša, ki je skupaj s soigralko Vesno Halič osvojila srebrno kolajno v dvojicah, posamično pa je Iva bila tretja.

Pri fantih sta tretje mesto osvojila Jakob Kiralj in Blaž Gönc, pri dekletih sta prav tako tretji bili Zala Gabor in Kaja Litrop, v mešanih dvojicah je še en bron pripadel našima Jakobu Kiralju in Ivi Koša.