Ostalo

Obiskali Srednjo strokovno gimnazijo Csány László in ZalaZONE tesztpálya v Zalaegerszegu

Pred dnevi so župan Občine Lendava Janez Magyar, pomočnik ravnateljice DSŠ Lendava Tibor Tomšič in učitelj strokovno teoretičnih predmetov na DSŠ Teodor Varga obiskali Srednjo strokovno gimnazijo Csány László in ZalaZONE tesztpálya v Zalaegerszegu.
Najprej so si ogledali gimnazijo, katere ravnateljica, ga. Andrea Németh je županu Občine Lendava na njunem nedavnem srečanju predstavila testno progo ZalaZONE. Na županovo pobudo sta se gimnazija Csány László in DSŠ Lendava povezali in organizirali srečanje. Po predstavitvi gimnazije je sledil ogled ZalaZONE tesztpálya, kjer so imeli možnost spoznati in si ogledati posamezne dele testne proge. Testna proga ZalaZone zagotavlja celostno testno okolje za vozila in komunikacijsko tehnologijo prihodnosti, saj že uporabljajo mobilno omrežje 5G. Veliko pozornosti posvečajo razvijanju in testiranju samovozečih vozil. Ponujajo tudi možnost raziskovanja in izobraževanja, so sporočili iz lendavske Občine.

Sodelovanje med DSŠ Lendava in Srednjo strokovno gimnazijo Csány László bi bilo zelo koristno za mlade v občini, saj bi v naši bližini imeli izjemno priložnost za spoznavanje in uporabo moderne tehnologije, ki ponuja celovit pristop k izobraževanju, saj daje možnost razvoja ideje, izvedbe, pa vse do testiranja izdelka. Pri tem bi bila partnerska šola v veliko pomoč.

Sodelovanje bi predstavljalo dodano vrednost v izobraževalnih programih strojni tehnik, mehatronik operater, avtoservise in elektrikar DSŠ Lendava. Obstaja tudi možnost nadaljnega izobraževanja v Zalaegerszegu in s pridobljenim znanjem tudi večja možnost za zaposlitev in posledično boljše dohodke. To pa je za razvoj občine zelo pomembno.

Naslednje srečanje bo septembra na DSŠ Lendava.

Vir: Občina Lendava