Sveže

Obilica dela za policiste

V minulih dneh so tako pomurski, kakor tudi štajerski policisti imeli obilico dela s prometnimi nesrečami, z nezakonitimi prevozi tujcev ter tatvinami.
32-letna voznica na Pomurski avtocesti trčila v pešca, ko je ta želel zavarovati kraj okvare vozila

Policisti so minuli petek popoldne na pomurski avtocesti izven naselja Lenart obravnavali dve prometni nesreči. V prvi je 32-letna voznica trčila v pešca, ko je ta želel zavarovati kraj okvare vozila. Med obravnavo prometne nesreče in zavarovanjem kraja le-te, je voznik tovornega vozila trčil v vozilo z usmerjevalno tablo, pri čemer so se poškodovali policist PPP Maribor, pa tudi dva delavca, ter odpeljal naprej. 60-letni voznik tovornega vozila mariborskih registrskih označb je vozil pod vplivom alkohola 0,33 mg/l ter prekoračil dovoljeni čas trajanja vožnje. Zoper voznika sledi enotni obdolžilni predlog. 32-letni voznici je bil zaradi neprimerne hitrosti izdan plačilni nalog. K sreči so vsi poškodovali utrpeli le lahke telesne poškodbe.

Prometna nesreča z lažjim telesnimi poškodbami

Minulo nedeljo, malo po 21. uri je izven Murske Sobote v smeri Tišine voznica osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v drug osebni avtomobil. V vozilu povzročiteljice prometne nesreče sta bili lahko telesno poškodovani sopotnici, v vozilu udeleženca pa sopotnica. Povzročiteljici prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

Tujca v osebnem vozilu nezakonito prevažala 4 tujce

Minulo soboto, malo po 17. uri so policisti PP Ljutomer med kontrolo varovanja državne meje v naselju Globoka zaustavili osebni avtomobil znamke VW, nizozemskih registrskih oznak. Pri kontroli vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da voznik in sopotnik, oba državljana Nizozemske v vozilu nezakonito prevažata 4 tujce državljane Bangladeša. Tujci so bili po končanih postopkih predani hrvaškim varnostnim organom. Državljanoma Nizozemske je bila odvzeta prostost in sta bila s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedena k preiskovalnemu sodniku.

Poostren nadzor cestnega prometa po metodologiji PEGAZ – ukrepi

V minulem tednu je na slovenskih cestah poteka nacionalna preventivna akcija Hitrost. Pomurski policisti so skupaj s policisti iz PPP Maribor in PPP Celje v sklopu izvajanja ukrepov za zagotovitev večje varnosti udeležencev v cestnem prometu, včeraj izvedli poostren nadzor kombiniranih vozil po metodologiji PEGAZ na avtocesti A5, počivališče Dolinsko – jug.

Ugotovljenih je bilo 78 kršitev prometnih pravil. V 33. primerih so ukrepali zoper voznike, ki so prekoračili dovoljene hitrosti. Najvišja izmerjena hitrost je bila 180 km/h. 28 kršitev so beležili zaradi preobremenjenosti vozila – tovora, 13 kršitev zaradi neuporabe varnostnih pasov in 4 druge kršitve (čas trajanja vožnje in obvezni počitki). Policisti so nadzor opravljali skupaj s predstavniki FURS-a in DARS-a.

Tatvina rabljene strešne kritine in prijeta storilca

Minulo nedeljo v dopoldanskem času so bili policisti obveščeni o tatvini 100 m2 rabljene aluminijaste strešne kritine z gradbišča v Križevcih (občina Gornji Petrovci). Ob hitri in takojšnji intervenciji policije sta bila storilca prijeta na bivšem Mejnem prehodu Pince. Predmeti so bili zaseženi. Zoper tujca, državljana Madžarske, bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje tatvine.

Je kolo vaše?

Policisti PP Murska Sobota so 18. aprila 2021 tujemu državljanu zasegli kolo znamke Balance Bicycle vijolično modre barve, katerega si je protipravno prilastil v mestu Murska Sobota oz. okolici. V kolikor kdo prepozna kolo naj se oglasi na PP Murska Sobota, Ulica arhitekta Novaka 11, 9000 Murska Sobota.