Ostalo

Novosti v nogometnem klubu Nafta 1903

Članska ekipa NK Nafta 1903 je s treningi pričela pred natanko mesecem dni, 20.6., iz nogometnega kluba pa so sporočili odhode ter že tudi nove prihode. Ekipa trenutno trenira dvakrat dnevno in sicer v dopoldanskem in popoldanskem terminu, odigranih pa je bilo že tudi nekaj prijateljskih pripravljalnih srečanj.
Članska ekipa nogometnega kluba Nafta 1903 se natanko mesec dni pripravlja na pričetek prvenstva, ki bo se začelo 31. julija. Modro-beli bodo takrat, v prvem krogu gostovali pri ekipi Primorja, srečanje pa bo na sporedu ob 17.00 uri. V minulih sezonah je bilo moč videti, da sta ekipi sicer precej izenačeni, a če držijo govorice, da želi Nafta 1903 v sezoni 2023/24 nastopati v prvi državni ligi, bo potrebno seveda pokazati nekoliko več kot do sedaj. Modro-beli bodo prvo domače srečanje odigrali šele v drugem krogu, to bo 7. avgusta in sicer proti ekipi iz Novega Mesta, ob 17.30 uri.

Prihodi

  • Dragan Brkič: 21-letni in 184 cm visoki srednji napadalec iz Brežic je od leta 2021 dosegel 5 zadetkov in bil zaslužen za 4 asistence. Dragan se je rodil v nemškem mestu Karlsruhe kjer je leta 2016 v mladinski selekciji pričel svojo nogometno kariero v domačem klubu Karlsruhe.
  • Blaž Urh: 22-letnega obrambnega igralca smo v prejšnji sezoni lahko videli v vrstah Tabora iz Sežane. Kot član mladinske selekcije je igral v Domžalah, kjer je zabeležil nekaj srečanj tudi v prvi državni ligi.
  • Haris Sadiković: 19-letnik je s klubom podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Sadiković prihaja iz Olimpije Ljubljana, čeprav je zadnjo sezono igral kot posojeni igralec v Ajdovščini, kjer je v osmih tekmah dosegel 3 zadetke.
  • Niko Zamuda: Svojo prvo profesionalno pogodbo za Nafto 1903 je za dobo treh let podpisal mladi, 17 letni član domače mladinske vrste. Perspektivnemu igralcu z velikim potencialom je tako klub ponudil možnost za dokazovanje na drugoligaški zelenici.
  • Zoltán Dávid: Nogometni klub se je okrepil s še enim srednjim branilcem članom madžarske državne mladinske reprezentance. Omenjeni je v Lendavo prišel iz ekipe PMFC iz madžarske 2. lige. Komaj 20-letni srednji branilec je zbral že 44 nastopov v madžarski drugi ligi, kjer je igral za PMFC, Kazincbarciko in kot mladinec za ekipo Békéscsaba. Pri 17 letih je večkrat zaigral v madžarski reprezentanci U17.
  • Marko Čuček Bezjak: Omenjeni igralec je naslednji 17-letnik v članski ekipi. Omenjeni je v prejšnji sezoni igral za mladince, večkrat pa je igral tudi kot priključeni igralec članske ekipe. Pogodbo je podpisal za tri leta.
  • Olivér Dinnyés: Igralec je v klub pod lendavskimi goricami prišel iz ekipe MOL Fehérvár FC. 22-letnik igra na položaju defenzivnega vezista, lahko pa igra tudi kot osrednji branilec. Olivér je odraščal in se nogometno razvijal v ekipah Vasas Budapest in Újpest TE, kjer se je z 18 leti pridružil ekipi MOL Vidi. V Székesfehérvárju je večkrat zaigral v prvi postavi članske ekipe ekipe. Trajanje pogodbe: 2 leti.
  • V klub sta se vrnila Stjepan Oštrek (iz Kopra) in Mihael Rebernik (iz izposoje v ZTE).

Odhodi: Danid Zana, Aljaž Cotman, Daniel Fekete, Gergő Bolla, Nemeth Daniel, Nemeth Erik, Szabo Bence, Oleksandr Safronov in Vedran Vinko.

Prijateljska srečanja in teambuilding

6.7.2022 so modro-beli na domačem stadionu v Lendavi odigrali pripravljalno tekmo nove sezone 2022/23 proti madžarskemu prvoligašu Honvéd FC. Tekma se je končala z rezultatom 0:4 za goste iz Budimpešte. Čez dva dni se je odvilo prijateljsko srečanje v Celju proti tamkajšnjemu nogometnemu klubu. Srečanje se je zaključilo z rezultatom 5:1 v korist domačih. Edini gol za Nafto1903 je dosegel Nermin Haljeta v 5. minuti srečanja. 13.7. se je Nafta 1903 odpravila v madžarski Győr, kjer se je udarila proti tamkajšnji nogometni ekipi. Srečanje so modro-beli izgubili in sicer z rezultatom 1:0.

V soboto 16.07.2022 je na urejeni zelenici golf igrišča v Radencih potekal teambuilding članske ekipe. Ekipa modro-belih se je pred začetkom sezone sproščala in spoznavala ob igri footgolfa.