Sveže

Novosti v lendavskem Leku

Podjetje Lek po tem, ko so zgradili nov visokoregalni pakirni center, nadaljuje z naložbami v svojem lendavskem obratu. Pri tem premeščajo tudi del proizvodnje.

“Trenutno poteka prestavitev dela proizvodnje Antiinfektivov iz stare stavbe v novo zgradbo, kar nam bo omogočalo proizvodnjo na višji tehnološki ravni z zmanjšanimi vplivi na okolje in višjo kakovostjo,” so včeraj sporočili iz podjetja Lek in dodali, da imajo dolgoročno v načrtu, da “v novo stavbo preselimo še eno proizvodno linijo. Tehnologija ostaja enaka, s tem, da bo preseljena linija na višji tehnološki ravni, bolj zaprta ter prijazna za delavce in bo predvsem na višji kakovostni ravni. Ker gre za preselitev obstoječe tehnološke linije, je pričakovan učinek naložbe predvsem ohranitev konkurenčnosti in dvig tehnološko-kakovostne ravni, kar nam bo omogočilo, da ostanemo konkurenčni na zahtevnem globalnem trgu.”

Tudi Pakirni center Lendava ravnokar izvaja gradnjo dveh prizidkov obstoječe proizvodne stavbe. S tema dvema prizidkoma širijo prostore proizvodnje in potrebe podpornih služb kot je vzdrževanje (skladišče rezervnih delov ipd.), kar bo skupaj z drugimi širitvami omogočilo nadaljnjo hitro rast proizvodnih zmogljivosti. V letošnjem letu predvidevajo tudi dodatne proizvodne linije.