Sveže

NK Jadran Dekani obsojajo igralca Nafte 1903, da je na minulem srečanju namerno poškodoval enega izmed domačih (VIDEO)

Minulo gostovanje lendavske Nafte 1903 dviguje precej prahu. Pa ne zaradi rezultata, ki je Nafti 1903 bil v precejšnjo korist, temveč zaradi dogodka, ki se je zgodil med igro. Po mnenju domačega nogometnega kluba, je igralec Nafte 1903 Leon Leuštek domačega igralca Gregorja Ščulca s komolcem udaril namerno. Ta je pristal v bolnišnici.
Na strani NK Jadran Dekani, ki se nahaja na spletnem družabnem omrežju Facebook, je bila objavljena fotografija poškodovanega igralca Gregorja Ščulca, sina trenerja omenjene drugoligaške ekipe. Fotografija je nastala v bolnišnici, ki jo je igralec moral obiskati po nesrečnem dogodku z igralcem modro-belih, Leonom Leuštkom. Ta je Ščulca med igro v skoku udaril s komolcem v ličnico, nogometni klub Jadran Dekani pa se je precej burno besedno znesel nad lendavskim nogometašem.

Upočasnjeni posnetek:

Kot nam je včeraj povedal pretreseni in zaskrbljeni Leuštek“tega zagotovo nisem storil namerno,” ob tem pa se je počutil vidno slabo. S poškodovanim Ščulcem se je, kot pravi, že pogovarjal. V tem nesrečnem dogodku je domači nogometaš utrpel trojni zlom kosti dna očesne votline, operiran je bil v Ljubljani. Nogometni klub Jadran Dekani sicer z zelo subjektivnim pisanjem minuli ponedeljek ni skoparil, udarec pa so pri omenjenem klubu označili celo za namernega. A če je ta res bil nameren ali ne, presodite sami …

Nafta 1903: “Pri omenjenem dogodku nikakor ni šlo za namerno dejanje, ampak za splet nesrečnih okoliščin.”

“Ker smo v Nogometnem klubu Nafta 1903 vedno zagovarjali načela fair-playa in poštenega športnega boja, doseženi športni rezultati imajo namreč le v tem primeru želeno težo, nas podobna namigovanja (na nameren udarec) nikakor ne pustijo ravnodušne. V nogometu so poškodbe žal del vsakdana, še posebno težko pa sprejemamo poškodbe, zaradi katerih morajo igralci obiskovati zdravnike, ali izpuščati srečanja. Žal se je tovrstna poškodba na zadnjem srečanju zgodila igralcu NK Dekani. Pri omenjenem dogodku seveda nikakor ni šlo za namerno dejanje, ampak za splet nesrečnih okoliščin.

Ob ogledu posnetka lahko vidite, da je bil naš igralec Leon Leuštek ob pripravi na skok za žogo sam, šele ob kontaktu z žogo pa se je od strani vanj zaletel igralec NK Dekani s št. 10 (na facebook strani NK Dekani smo zasledili, da gre za igralca Gregorja Ščulca), ki je imel namero našega igralca ovirati pri skoku. V nameri skočiti čim višje, je ob odrivu naš igralec naredil zamah z rokama, kot je to pri tovrstnih skokih običajno, ni pa vedel, da se mu bo nasprotni igralec približal tako nizko in se mu zaletel v bok. Zato ga je nesrečno zadel v predel obraza.

Če bi si ogledali posnetek naprej bi lahko videli, da je domačega igralca takoj po tem dogodku povprašal po stanju in se mu opravičil. Da je bila to čista situacija iz igre je ocenil tudi glavni sodnik na srečanju, ki dogodka ni označil kot prekršek.  

Verjamemo, da so privrženci NK Dekani nad porazom razočarani, a priznavamo, da gre za kakovostno ekipo, vredno spoštovanja. V naslednjih srečanjih jim želimo veliko uspeha, igralcu Gregorju Ščulcu pa želimo čim prejšnje okrevanje in hiter povratek na nogometne zelenice.”