Sveže

Netočne izjave sprle župana Občine Odranci in Judo klub Lendava. Predsednik lendavskih judoistov zahteva opravičilo

Župan Občine Odranci Ivan Markoja je za Slovensko tiskovno agencijo (STA) danes izjavil, da je “v Odrancih pozitiven na novi koronavirus fant, ki se je v Lendavi udeležil tekmovanja v judu,” kar so povzeli tudi nekateri mediji, med drugim tudi radijski. “Zadnjo tekmo oziroma 45. Pokal Lendave smo izvedli v soboto, 8.2.2020,” ogorčeno pojasnjuje Robert Gabor in zahteva opravičilo.
“Kot predsednik Judo kluba Lendava sem se dolžan odzvati na članek objavljen v slovenskih medijih. Pred tednom, kot izjavlja župan Občine Odranci, v Lendavi ni potekalo nobeno tekmovanje v judu niti kaki skupni trening. Judo klub Lendava natančno upošteva navodila in priporočila NIJZ, ki se nanašajo na varnostne ukrepe pri organizaciji javnih in športnih prireditev. Ker je telovadnica Dvojezične osnovne šole I Lendava, zaradi počitnic zaprta, treninge izvajajo le starejši tekmovalci Judo kluba Lendava na odprtem in sicer na travnatem igrišču DOŠ I, med njimi pa ni nobenega tekmovalca iz Občine Odranci Judo klub Lendava prav tako nima nobenega člana iz Občine Odranci,” je zapisal Gabor.

“Pred tednom je bil v Odrancih pozitiven na novi koronavirus fant, ki se je v Lendavi udeležil tekmovanja v judu, potem pa je z vrstniki igral nogomet v odranskem športnem parku. Sam je bil na novem testiranju negativen, vendar pa vseh 20 nogometašev prav tako ostaja v osami,” pa je za STA danes dejal Markoja. Besedilo je povzelo več slovenskih medijev, tudi radijskih. “Z to objavo je bilo meni in Judo klubu povzročenih ne malo nevšečnosti, saj so v članku bila navedena netočna dejstva, ki Judo klubu Lendava in meni kot zakonitemu zastopniku kluba kršijo ugled in dobro ime,” nadaljuje Gabor.

Judo kluba Lendava svoje prireditve izvaja v skladu s koledarjem tekem Judo zveze Slovenije. Zadnjo tekmo oziroma 45. Pokal Lendave je tako izvedel v soboto, 8.2.2020, se pravi še pred razglasitvijo epidemije COVID-19. Za organizacijo prireditve je klub poskrbel za vsa ustrezna dovoljenja in prijavo javne prireditve v skladu z Zakonom o javnih zbiranjih, pojasnjujejo. “Odstavek kot tak ni bil napisan po načelu adiatur et altera pars (naj se sliši druga stran), ampak je bila objavljena le izjava župana Občine Odranci. V sled tega vodstvo Judo kluba Lendava zahteva, da se sporni odstavek črta iz članka in objavi javno opravičilo v medijih, ki so sporni članek objavili. Od župana Občine Odranci zahtevamo, da se Judo klubu javno opraviči, glede kazenskega in odškodninskega pregona pa se bomo v klubu še opredelili,” zaključuje Gabor.