Sveže

Nedelica: V prometni nesreči umrla voznica osebnega avtomobila

Danes, ob 8.27 uri so bili policisti obveščeni, da se je v Nedelici (občina Turnišče) zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov, v kateri je umrla voznica osebnega avtomobila. V vozilu umrle voznice se je kot sopotnik nahajal 1-letni otrok, ki je bil odpeljan v bolnišnico. Policisti opravljajo ogled kraja prometne nesreče.




Točen vzrok nesreče (še) ni znan

“Z zbiranjem obvestil in z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da se je 36-letna voznica osebnega avtomobila v katerem je bil pravilno, v otroškem sedežu zavarovan 13-mesečni otrok vozila po lokalni cesti iz smeri naselja Nedelica v smeri naselja Dobrovnik. Ko se je pripeljala do križišča je zapeljala na prednostno cesto v trenutku, ko je po njej pripeljal voznik osebnega avtomobila. Med vozili je prišlo do silovitega trčenja, kar je imelo za posledico, da je voznica, zaradi poškodb zadobljenih v prometni nesreči na kraju umrla. Otroka v vozilu voznice pa so z hudimi telesnimi poškodbami odpeljali v UKC Ljubljana. Voznik drugega, v prometni nesreči udeleženega vozila je bil lahko telesno poškodovan.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila preiskovalni sodnik in državna tožilka okrajnega sodišča v Murski Soboti, katera sta odredila izvedeniško mnenje, na podlagi katerega se bo ugotovil dejanski vzrok prometne nesreče. V letošnjem letu so policisti na območju Pomurja obravnavali 234 (214) prometnih nesreč v katerih so 4 (2) osebe izgubile življenje 11 (11) pa jih je bilo hudo telesno poškodovanih,” so sporočili iz PU Murska Sobota.