Sveže

Nedavni dogodki: Občina Lendava sprejela varnostne ukrepe za DOŠ I Lendava

Policija je v teh dneh okrepila prisotnost v okolici šol, zaradi vsem dobro poznanih varnostnih incidentov ter groženj preko spleta. Varnostni incident s plinsko pištolo se je predvčerajšnjim pripetil tudi na Dvojezični osnovni šoli (DOŠ) I Lendava. Občina je v luči nedavnih dogodkov za zavod sprejela nekaj varnostnih ukrepov.
Med slovenskimi starši se širijo skrb vzbujajoča sporočila o možnosti strelskega napada, kakršen se je pred dnevi zgodil na Finskem, na eni od slovenskih osnovnih šol. Že včeraj smo poročali o dveh resnih varnostnih incidentih v povezavi z DOŠ I Lendava ter Dvojezično srednjo šolo Lendava. Dejavnosti za zagotavljanje varnosti v šolah bodo policisti nadaljevali tudi v prihodnjih dneh, varnostne ukrepe pa je za DOŠ I Lendava uvedla tudi Občina Lendava, kot ustanoviteljica zavoda.

“V luči nedavnih dogodkov in z namenom zagotavljanja varnosti v šolskem okolju je Občina Lendava na podlagi varnostih tveganj sprejela naslednje varnostne ukrepe za Dvojezično osnovno šolo I Lendava. V skladu s temi ukrepi je bil dosežen dogovor, da bodo vrata šole hermetično zaprta, razen za potrebe vzgojno-izobraževalnega procesa. Na glavnem vhodu bo prisoten varnostnik, ki bo skrbel za varnost in izvajal ukrepe po potrebi. Prosimo starše, da aktivno spremljajo dogajanje in morebitna tveganja ter jih v primeru kakršnih koli pomembnih informacij nemudoma sporočijo pristojnim organom. Ukrepi so izključno preventivne narave in so namenjeni zagotavljanju skupne varnosti,” je za medije danes sporočil župan Občine Lendava, Janez Magyar.

Policisti sicer sodelujejo z vodstvi vzgojno-izobraževalnih zavodov, prav tako tudi pri različnih preventivnih dejavnostih. “Glede na izkušnje iz tujine in tudi pri nas se ob izpostavljanju tovrstnih primerov lahko pojavijo pogovori, objave ali klici o podobnih grožnjah. Policija vse tovrstne primere obravnava z vso resnostjo,” so navedli na generalni policijski upravi. Iz DOŠ I Lendava so sicer predvčerajšnjim sporočili, da je zavod varen.