Ostalo

Narasli hudourniki in potoki

Po obilnem deževju, ki se je nad našimi kraji zadrževalo nekaj dni, so narasli potoki, reke in hudourniki. Tudi Agencija RS za okolje (ARSO) je izdala opozorila pred manjšimi razlivanji, tudi na našem območju. Zaenkrat posebnosti ni, so pa na Benici danes zjutraj čistili naplavine, ki so obremenjevale tamkajšnji most.

ARSO in Meteoalarm sta na svojih spletnih straneh že včeraj in tudi danes objavila opozorila o višjih pretokih rek, potokov in hudournikov. Možna so med drugim manjša razlivanja, tudi na našem območju. Trenutno posebnosti ni, a iz nekaterih naselij, denimo Banute, prebivalci poročajo o nekaj poplavljenih kleteh. Voda se med drugim zadržuje tudi na poljih, najpogosteje zaradi povišane podtalnice.

Na Benici, pod tamkajšnjim mostom, se je nabralo veliko naplavin, ki so lahko težavne iz vidika obremenjevanja mostu. V današnjih jutranjih urah so za to pristojne službe pričele s čiščenjem in most tudi razbremenile nekaj minut čez deveto uro dopoldan.

Pred nami nova pošiljka padavin

Popoldne in zvečer se bodo padavine od jugovzhoda okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Krepil se bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 12 stopinj. Jutri dopoldne bodo padavine ponehale, veter se bo polegel. Sredi dneva in popoldne bo v vzhodnih krajih deloma jasno, drugod bo še oblačno. Predvsem v zahodni Sloveniji bodo občasno spet padavine. Na Gorenjskem bo snežilo, drugod po nižinah večinoma deževalo. Do petka kakšna ploha ni izključena.
[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6251804274015544769?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]