Ostalo

Najstarejša Pomurka je upihnila 107 svečk

Najstarejša Pomurka, Matilda Serec, ki prihaja iz Murske Sobote, natančneje iz naselja Satahovci, je upihnila 107 svečko. Praznovanja rojstnega dne se je udeležil tudi murskosoboški župan, dr. Aleksaner Jevšek.

Praznovanje so skupaj s tradicionalnim jesenskim piknikom pripravili člani in članice Društva upokojenci Krog, ki ga vodi Branko Gomboši. Najstarejši občanki, krajanki in častni članici številnih društev so poleg župana čestitali tudi predsednik krajevne skupnosti Satahovci Marko Ružič, predsednica krajevne skupnosti Krog Erika Barbarič Vogrinčič, predstavnice Medobčinskega društva invalidov in številni krajani in prijatelji. Po čestitkah je vedra slavljenka skupaj  z zbranimi gosti tudi zapela ob spremstvu Ljudskih pevcev in godcev iz Černelavcev.

Vso življenje je Matilda Serec preživela pri delu na manjši kmetiji, ki sta jo obdelovala z možem, za slajšo skorjico kruha veliko pa je pomagala tudi okoliškim kmetom. Gre za najstarejšo občanko te mestne občine in Pomurko, neuradno pa tudi drugo najstarejšo v Sloveniji živečo. Še vedno, če seveda vprašanja dobro sliši, ker ji malo nagaja sluh, na ta odgovarja premišljeno in s kančkom humorja, ki je bil pri njej vedno pomemben del v življenju.

Naši najstarejši Pomurki seveda želimo še veliko tovrstnih praznovanj!

jevsek-matilda