Ostalo

Najlepše trško jedro je v Veliki Polani

Turistična zveza Slovenije je tudi letos pripravila akcijo Moja dežela – lepa in gostoljubna. Z njo želijo spodbuditi kraje in lastnike turističnih objektov, da poskrbijo za lepo urejenost in ohranjanje okolja. V akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna 2016, podeljujejo priznanja v 14 različnih kategorijah.

Sklenjena je letošnja vseslovenska akcija Turistične zveze Slovenije Moja dežela – lepa in gostoljubna, pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja. Turistična zveza Slovenije je minuli teden v okviru Dnevov slovenskega turizma v Radencih, podelila priznanja najboljšim v akciji.

projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki so ga letos organizirali že 25. zapovrstjo omogoča tudi sodelovanje na mednarodnem tekmovanju najlepše urejenih evropskih mest ter vasi “Entente florale” in ravno v tem tekmovanju je občina Velika Polana leta 2014 dosegla zlato priznanje v kategoriji najlepše urejeni kraj.

Letos je Velika Polana tekmovala v kategoriji Trška jedra in s parkom Dežela štorkelj pristala na odličnem 1. mestu, kot leta 2103. “Letošnje priznanje je tako nagrada za večletno delo na tem področju.” Priznanja, ki jih je Velika Polana v tem tekmovanju že prejela:

2013 – 1. mesto – najlepše Trško jedro
2014 – 1. mesto – najlepši izletniški kraj
2014: Zlato priznanje Entente florale – najlepši kraj
2014: Posebna nagrada: park Dežela štorkelj
2016 – 1. mesto – najlepše Trško jedro

Velika Polana si sicer prvo mesto deli z Jurovskim dolom. Spomnimo: Lendavski stolp Vinarium je v Radencih prejel nagrado za najbolj inovativen in kreativen turistični proizvod.