Sveže

Najlepša Slovenka aktivna tudi po lepotnem izboru

Najlepša Slovenka, Mateja Kociper je aktivna tudi po lepotnem izboru za Miss sveta. Najlepša Slovenka je, kot je sicer že napovedala, razvila pametno igračo, s pomočjo katere otroci poslušajo poučne vsebine. Poglejmo.

Kar je Mateja Kociper napovedala pred svetovnim lepotnim izborom, je tudi storila. Razvila je namreč pametno igračo, s pomočjo katere otroci lahko poslušajo poučne vsebine, igračo pa v teh dneh predstavila v otroškem vrtcu v Odrancih, katerega je nekoč tudi sama obiskovala. Med tem, ko so ostale tekmovalke pele in plesale je Mateja, sicer študentka telekomunikacij in menedžmenta, v rokah držala spajkalnik.

Kot sama pravi, imamo na trgu pametne televizorje, pametne telefone, tablice, a nobene pametne igrače. V praksi gre za tiskano vezje z baterijskim napajanjem, zvočnikom in pomnilnikom, na katerega naložimo recimo pravljico v tujem jeziku. Vezje za tem vstavimo v igračo (recimo plastično lutko), ki se v določenem trenutku med igro aktivira. Otroci so bili nad lepotico s krono navdušeni in ji ob koncu podarili risbo. Sodeč po videnem, je Mateja z igračo uspela.