Ostalo

Najhladnejši del zime mimo, temperature počasi navzgor

Čeprav je minuli prvi meteorološki dan bil najbolj hladen dan letošnje zime, pa kot kaže prihajajo otoplitve. Te sicer ne bodo zelo izrazite, a bodo ravno pravšnje. Snežna odeja se bo čez teden praktično povsem stalila, nekaj snežink je moč pričakovati še danes. Izrazitejša otoplitev sledi čez vikend.
Močnih snežnih padavin in izjemno nizkih temperatur, kot smo jim bili priča v minulih dneh, več ni moč pričakovati. Nekaj snežink lahko pade še danes, a bo to najbrž zadnja snežna pošiljka. Zaradi hladnih vzhodnih vetrov in oblačnosti pretirane otoplitve čez teden ni moč pričakovati, a ta rahla kljub temu bo. Najobčutnejša otoplitev sledi čez vikend. Takrat bi se čez dan živo srebro lahko povzpelo tudi do 15 in 16 stopinj Celzija. Za to bo poskrbel jugozahodni veter.

Danes

Danes bo oblačno. Zjutraj se bodo v zahodni in južni Sloveniji začele pojavljati rahle padavine, ki se bodo čez dan nekoliko okrepile in razširile na vso Slovenijo. Po nižinah v notranjosti bo večinoma snežilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do -1, na Goriškem in ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 0 do 3, na Primorskem do 8 °C.

Jutri

Jutri dopoldne bo sneženje ponehalo, v severovzhodni Sloveniji se bo popoldne delno zjasnilo. Predvsem na Primorskem in Notranjskem pa se bodo padavine pojavljale tudi popoldne. Po nižinah bo deževalo. V sredo bo na vzhodu nekaj sončnega vremena, drugod bo večinoma oblačno, predvsem v jugozahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

Kako kaže

Nad srednjo Evropo in Balkanom se je prehodno zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem pa je obsežno ciklonsko območje. V višinah priteka nad naše kraje prehodno bolj suh zrak.

Teden ki je pred nami bo v znamenju dviga temperatur. Jutranje temperature se bodo še do srede gibale med -4 in -1 stopinjo Celzija, dnevne pa v omenjenih dneh med 1 in 8. Od četrtka naprej bo še topleje. Zjutraj bomo takrat namerili 0 stopinj, čez dan že 11. V petek zjutraj bomo namerili še za stopinjo več, čez dan dobrih 15. Še kar toplo bo v soboto. Jutranje štiri stopinje se bodo čez dan dvignile čez petnajstico.