Ostalo

Nafto 1903 napake v obrambi stale zmage

Z 19. krogom druge državne nogometne lige so ekipe pričele z nadaljevanjem prvenstva. Kot prvi sta svoje moči merili ekipi Ilirije 1911 in Nafte 1903 in sicer med 14.00 in 16.00 uro, boljši pa so bili domači, saj so izkoristili dve napaki v obrambi in vknjižili nove tri točke. Med današnjim petkom in prihajajočo soboto bo odigranih še sedem srečanj in v najboljšem primeru bo Nafta 1903 za las ohranila peto mesto na lestvici.
Na stadionu Ilirija se je včeraj, pred kakimi 100 ljubitelji nogometa, odvilo prvo srečanje spomladanskega dela prvenstva med lendavsko Nafto 1903 in Ilirijo 1911. Lendavčani z včerajšnjim srečanjem, z izjemo prve polovice prvega dela, nikakor ne morejo biti zadovoljni. Dvoboj četrtega in petega moštva lige so po dveh zadetkih v drugem polčasu dobili Ljubljančani in to po tem, ko so Lendavčani storili dve večji napaki v obrambi. Poznavalci nogometa v Lendavi bi se najbrž strinjali, da se pozna odsotnost Nermina Haljete, ki je klub zapustil v minulem zimskem roku.

Priložnosti seveda tako pri domačih kakor tudi pri gostih ni manjkalo, so pa oboji bili precej nenatančni v svojih prizadevanjih za dosego zadetka. Do 59. minute se je igra odvijala med obema kazenskima prostoroma, ko se je po kotu Ilirije in predložku z desne strani žoga znašla pred vrati gostov. Napako so prvič tam naredili Zoltan, Kumer in Kiss, ki svojega dela v obrambi niso opravili in tako prispevali k uspešnem zadetku Ivkića. Po omenjenem zadetku so modro-beli želeli na vsak način vsaj izenačiti, a so njihova prizadevanja splavala po vodi, saj je bilo več kot očitno, da so izgubili organiziranost v igri.

Čeprav so se modro-beli tudi v nadaljevanju trudili, igre več nikakor niso uspeli spraviti na nivo prve polovice prvega polčasa in tako so nov hladen tuš doživeli v 83. minuti. Domača ekipa je takrat uspela izvršiti močan protinapad, v katerem je po podaji z leve mrežo gostujoče ekipe uspešno z glavo zatresel Poplatnik, katerega je obramba modro-belih povsem spregledala. Ta tako, glede na to, da je ostal povsem sam, večjih težav pri zadetku ni imel. Prav Poplatnik bi lahko bil uspešen še v tretje in sicer v sodnikovem dodatku, a ga je uspešno oviral Oštrek in žoga je pristala v rokah gostujočega vratarja Kissa.

Nafta 1903 prihodnji teden, 8. marca, ob 18. uri, v četrtfinalu slovenskega pokala pred kamerami kanala Sportklub 1 gosti ljubljansko Olimpijo.

Ilirija 1911 – Nafta 1903 2:0 (0:0)

Gledalcev: 100, sodniki: Antič Mihael (glavni sodnik), Jug Tadej (1. pomoč), Gornik Nejc (2. pomoč). Delegat: Šturm Emil
Strelci: Ilirija 1911: 1:0 Dominik Ivkič (59.), 2:0 Matej Poplatnik (83.)