Sveže

Nafti 1903 v Kopru spodletelo

Ekipa Nafte 1903 se je včeraj na stadionu Bonifika v Kopru v osmini pokala Slovenije pomerila proti domači enajsterici. Lendavčani so se domov vrnili sklonjenih glav, saj so domači več kot uspešno izkoristili prednost domačega terena.
Včerajšnjo sredo so bila na sporedu štiri srečanja osmine pokala Slovenije. Lendavska Nafta 1903 se je odpravila na Primorsko, natančneje v Koper, kjer se je pomerila proti domači ekipi. Srečanje si je na tamkajšnjem stadionu Bonifika ogledalo kakšnih 300 gledalcev, v Koper pa se je odpravilo tudi nekaj ljubiteljev nogometa iz Lendave.

Pokalna sreča pa tokrat ni bila na strani Lendavčanov. Ekipa, ki tekmuje v 3. državni ligi zahod je uspešno izkoristila prednost domačega terena. V prvem polčasu gledalci niso videli zadetkov, sta pa se obe ekipi dobro borili druga proti drugi. V slačilnice so se fantje odpravili z rezultatom 0:0, kljub dejstvu, da so modro-beli bili bistveno kakovostnejši.

Med drugim velja omeniti, da so si modro-beli v prvem polčasu ustvarili bistveno več priložnosti, kot v drugem. Vsaj dvakrat je žoga za dobesedno las zgrešila mrežo, kar pa za drugi polčas ne gre trditi. Priigranih je bilo nekaj pol-priložnosti, a so zmago naposled slavili Koprčani. Prvi zadetek na srečanju je padel šele v 68. minuti, po tem, ko se je žoga od lendavskega vratarja Valentiča odbila v Stipeta Vrdoljaka, ta pa jo je uspešno pospravil za njegov hrbet.

Pri tem si bo lendavska ekipa zapomnila nesrečno 80. minuto. Takrat je namreč Mitja Novinić po izvedenem strelu iz kota zatresel lastno mrežo in izid na semaforju zvišal v korist domačih. Sicer pa so si Koprčani v drugem delu priigrali nekaj lepih priložnosti, Nafti 1903 pa ni uspelo ujeti ritma iz prvega polčasa. Modro-beli so tako s pokalnim prvenstvom končali, prihajajočo soboto pa ekipo čaka težko srečanje proti AŠK Bravu, ki je včeraj do dobra izmučila Mariborskega prvoligaša.

FC Koper – Nafta 1903 2:0 (0:0)

Stipe Vrdoljak, 1:0, 68′
Mitja Novinič, 2:0, 80′ (AG)