Ostalo

Nafta 1903: Treningi do 4. decembra, za tem individualni program treningov

Nogometni ples je, z izjemo prve državne lige zaključen, a kljub temu modro-beli in strateg Dejan Dončić ne počivajo. Lendavčani bodo treninge opravljali vse do 4. decembra, za tem sledi dvotedenski premor in po tem individualno delo. Skupne treninge bodo znova nadaljevali 4. januarja.
Lendavska Nafta 1903 kakor tudi drugi drugoligaški nogometni klubi ne počiva. Trenutno ekipa pod vodstvom trenerja Dejana Dončića opravlja redne treninge, za tem sledi dvotedenski premor, ekipa pa se bo znova snedla 4. januarja, ko se tudi uradno pričnejo priprave na novo tekmovalno sezono. Nogometni klubi so pozitivno naravnani, vodstva in igralci pa verjamejo, da bodo razmere drugačne, torej takšne, da bodo dovoljevale nemoteno odvijanje lige. Iz lendavskega nogometnega kluba sicer o morebitnih (novih) okužbah ne poročajo.

Trenutno stanje v ekipi je sicer dobro. Stanje kot takšno ocenjuje tudi trener Dončić. Nekaj težav z gležnjem ima vezni igralec Stjepan Oštrek, drugih poškodb pa v ekipi ni. Ukrepe v zvezi z omejitvijo širjenja koronavirusa nogometni klub izvaja strogo, nošenje mask in merjenje temperature pri vhodu je obvezno, periodično se izvaja tudi zračenje ter dezinfekcija slačilnic in drugih prostorov. V kolikor bi kateri koli izmed igralcev začutil simptome okužbe, mora to nemudoma sporočiti vodstvu, da se izvede ustrezen epidemiološki protokol, katerega so v preteklosti sicer že izvedli nekajkrat.

Trenutno članska ekipa dela na kondiciji in teku. Izboljšati bo potrebno obrambo, pa tudi samozavest, strne Dončić. Ta med drugim še pove, da lahko do sedaj igralce le pohvali, saj delajo dobro in po navodilih. Med zimskimi pripravami si, kot pravijo, želijo prijateljskih obračunov, ti sedaj sicer niso možni, saj je potrebno dati priložnost vsem igralcem in preveriti pripravljenost slehernega, še pove Dončić. Lendavska ekipa se trenutno nahaja na petem mestu prvenstvene tabele z 21 točkami, prvouvrščeni Radomljani jih imajo 33. Jesenski del sezone je zaključen, nove priložnosti pa bodo naftaši, upajmo, lovili spomladi.