Sveže

Nafta 1903: Kadeti jesenski prvaki, skupno pa zasedajo 3. mesto

Končan je jesenski del tekmovanja v 2. slovenski kadetski in mladinski ligi (SKL/SML) – vzhod. Obe ekipi Nafte 1903, U17 in U19, sta uspešno zaključili ta del tekmovanja in v skupnem seštevku zasedata 3. mesto na tabeli med 12 ekipami.
Skupno sta ekipi zbrali 43 točk in zaostajata le 3 točke za vodilnima ekipama Rudarjem iz Velenja in Dravogradom, ob dejstvu, da imata ekipi še en zaostali krog, ki bo odigran marca in sicer pred začetkom spomladanskega dela prvenstva.

“Posebej moramo pohvaliti našo kadetsko ekipo U17, ki je osvojila naslov jesenskega prvaka s 26 točkami. Na enajstih tekmah so dosegli osem zmag, dve tekmi sta se zaključili z neodločenim izidom eno srečanje pa so izgubili. Zanimivo je, da so edini poraz doživeli že v prvem krogu, tako da so v naslednjih desetih ostali neporaženi. Ekipa je skozi celoten jesenski del bila dokaj konstantna, z malo nihanja, držali so visok nivo forme, kar je na koncu privedlo do navedenega uspeha. V ekipi imamo tudi trenutno vodilnega strelca lige in sicer je to Niko Zamuda, ki je dosegel 13 zadetkov,” je zapisal Silvester Bažika, strokovni vodja akademije NK Nafta 1903.

Ekipa U19 je jesen zaključila na sedmem mestu s 17 osvojenimi točkami. Dosegli so pet zmag, dvakrat igrali neodločeno in štirikrat srečanje izgubili. Po 9. krogu so zasedali tretje mesto, a sta zadnja dva poraza sliko nekoliko pokvarila in ekipa je tako jesen končala na sedmem mestu prvenstvene tabele. Proti koncu je zmanjkalo nekaj energije in tudi sreče, nekaj težav pa so imeli tudi s poškodbami. “Ob dejstvu, da imajo tako kot kadeti še eno zaostalo srečanje in da so razlike na tabeli majhne, se nadejamo dviga na tabeli v spomladanskem delu in boj za višje pozicije,” je še zapisal Bažika.

“Če povzamemo, bi lahko rekli, da se je jesenski del prvenstva zaključil uspešno in smo v skupnem seštevku v dobrem izhodišču za spomladanski del, saj lahko pričakujemo enakovreden boj z ostalimi ekipami za osvojitev končnega prvega mesta. Seveda se bo za to potrebno dobro pripraviti pred nadaljevanjem prvenstva, imeti tudi nekaj športne sreče in upati na čim manj težav s poškodbami. Vsekakor pa obe ekipi čaka najprej še nekaj treningov in nato zaslužen počitek, da bosta ekipi ob začetku priprav ponovno pripravljeni in motivirani za delo in uspešno tekmovanje spomladi. Še enkrat čestitamo obema ekipama in trenerjem za prikazano jesen, ekipi U17 pa še posebej za osvojitev naslova jesenskega prvaka in srečno vsem spomladi,” je zaključil Silvester Bažika.