Sveže

Nafta 1903 jutri v Šmartno ob Paki, predstavili novo okrepitev, poškodovan vratar Galoši, vračata se Pirtovšek in Rebrnik

Po remiju na novomeškem Portovalu so se v zmagovalne tirnice vrnili tudi Lendavčani. Nafta 1903 je na domačem igrišču minulo soboto premagala Biljence, ki so v Lendavo pripotovali kot drugouvrščena ekipa 2. SNL. Pred Lendavčani je jutri srečanje proti ekipi Šmartno 1928. Bi modro-beli lahko skočili na drugo mesto prvenstvene tabele?
Drugoligaši svoj ples nadaljujejo v sredini tedna. Za nogomet bo vnovič rezervirana jutrišnja sreda. Lendavčani se odpravljajo v Šmartno ob Paki, kjer si bodo poizkusili priigrati nove tri točke, s čimer bi se lahko zavihteli mesto višje. Trenutna razvrstitev na prvenstveni tabeli sicer Lendavčanom dobro dene, a brez truda ne bo šlo. Domačini se nahajajo na 13. mestu prvenstvene tabele s precej slabšim izkupičkom, kar pa ne pomeni, da bo šlo vse zlahka in, da se domače lahko kakor koli podcejuje, saj karma hitro kaznuje. Srečanje se bo jutrišnjo sredo pričelo ob 16.00 uri.

Okrepitev: 22-letnik v dresu Nafte 1903

“Našo ekipo smo okrepili z novim igralcem. 22-letni Bence Szabó prihaja v naš klub na posojo iz partnerske ekipe ZTE FC iz Zalaegerszega. 181 centimetrov visoki ofenzivni vezist je bil večkrat član madžarske reprezentance do 21 let, pred tem pa je bil neprekinjeno vključen v reprezentance različnih starostnih kategorij. Pred ZTE FC je igral za članske ekipe DVSC, Diósgyőr, Fehérvár, Nyíregyháza in Puskás Akademijo. V madžarski prvi ligi je doslej odigral 40 tekem, kjer je dosegel en gol in pet podaj za dosego zadetka. Želimo mu veliko uspeha,” so sporočili iz Nafte 1903.

Poškodba vratarja Galošija, povratek Pirtovška in Rebrnika

Po odsluženi kazni prepovedi igranja na eni tekmi zaradi rumenih kartonov se v ekipo vrača eden od stebrov obrambe, Rok Pirtovšek. Žal pa bo daljše obdobje odsoten vratar Marko Galoši, ki nas je v tem prvenstvu ob odsotnosti Florijana Raduhe že navduševal s svojimi obrambami. Po nesrečnem trku na treningu ima Marko poškodovana rebra in trener Dončić nanj ne bo mogel računati vsaj 4 tedne. Do njegovega povratka pa je zasedel mesto drugega vratarja perspektiven domači vratar mladinske ekipe Miha Novak, ki mu je nogometne gene prenesel njegov oče Dejan, sicer dolgoletni igralec in kapetan modro-belih.

V kratkem lahko pričakujemo povratek bočnega branilca Mihaela Rebernika, ki je že dlje časa poškodovan. Preteklo sredo je na prijateljski tekmi proti ekipi Čarde že zaigral, vendar ponovno dobil udarec v boleče mesto in moral predčasno zapustiti teren. Ali se bo to zgodilo že ta teden je odvisno od njegovega zdravstvenega stanja in načrtov trenerja.