Ostalo

Nafta 1903 jutri na gostovanje v Veliko Polano

Na nogometni zelenici prireditvenega centra Poljana, v Veliki Polani, se bo jutri ob 14.00 uri odvilo srečanje 13. kroga 3. SNL -Vzhod, med ekipama domače Polane in Nafte 1903. Gre za predzadnje srečanje v jesenskem delu prvenstva.

Še vedno prvouvrščena Nafta 1903 se bo jutri na nogometni zelenici v Veliki Polani pomerila proti domači ekipi, Polani. Predzadnje ligaško srečanje v jesenskem delu za obe ekipi se bo pričelo ob 14.00 uri popoldan, tribune na prireditvenem centru Poljana pa bodo najverjetneje znova polne. Kot kaže bo navijačem in igralcem na roko šlo tudi vreme, saj vremenoslovci napovedujejo sončno in suho vreme.

Nafta 1903 je ekipa, ki je že od začetka prvenstva še neporažena in skrbno čuva prvo mesto lestvice, ekipa Polane pa se nahaja na desetem mestu lestvice. Nafta 1903 ima po dvanajstih odigranih krogih 32 točk, med tem, ko jih ima polanska ekipa za kar 22 manj. To seveda ne pomeni, da Polančani Nafti 1903 ne bi mogli odščipniti kakšne točke, zato bo srečanje, ne glede na velik razkorak na lestvici, vsekakor zanimivo.

Pri Lendavčanih bosta tokrat manjkala kar dva. Strateg modro-belih, Slobodan Djurič ne bo mogel računati na Leona Šerugo ter Adama Zagorca, saj sta oba kaznovana zaradi čezmerne zbirke rumenih kartonov, med tem, ko bo domača ekipa v popolni postavi. Je pa domača ekipa pred dnevi predstavila novo okrepitev, vezista. Gre za 24-letnega Yukija Nemotoja iz Japonske. Glavni sodnik na srečanju bo Darjan Kovačič, ob boku pa mu bosta pomagala Nejc Tušak in Pavel Zakal.

Poglejmo nekaj statistike … Dozdajšnjih dvanajst krogov prvenstva si je skupno ogledalo 26.190 gledalcev, kar v povprečju znese 311 gledalcev na tekmo. V povprečju je na vsakem srečanju padlo 3,83 zadetkov, bilo podeljenih 365 rumenih kartonov, 18 rdečih, padla pa sta dva avtogola. Na zadnje je Nafta 1903 doma premagala ekipo iz Martjancev, Čardo.

Hotižani proti Križevcem v gosteh

V goste pa se ne bodo odpravili le Lendavčani, temveč tudi Hotižani. Ti se bodo prav tako v nedeljo, ob 14.00 uri pomerili proti ekipi iz Križevcev. Obe ekipi imata enako število točk, 8, a Križevci kotirajo višje, zaradi boljše gol-razlike. Tudi to srečanje bo vsekakor zanimivo, saj bo odločilo, katera ekipa se bo pomaknila mesto višje.