Ostalo

Nafta 1903 izenačeno proti ekipi B ruskega prvoligaša Anzhija

Minulo soboto se je v Renkovcih odvijalo pripravljalno nogometno srečanje domače Nafte 1903 proti gostom iz Rusije, natančneje proti prvoligaški B ekipi Anzhija. Srečanje se v Lendavi ni odigralo zaradi razmočenega igrišča.

Po tem, ko se članske ekipa Nafte 1903 vztrajno pripravlja na novo tretjeligaško sezono, svoje veščine utrjuje tudi na pripravljalnih srečanjih. Po tem, ko so prvo srečanje odigrali v Lentiju, z mešano ekipo in izgubili, je drugo pripravljalno srečanje bilo odigrano proti prvoligaškemu ruskemu nogometnemu klubu Anzhiju, a proti ekipi B. Srečanje se je končalo s prijateljskimi 0:0.

Srečanje bi se sicer moralo odigrati na domačem terenu, a so tekmo prestavili v Renkovce, zaradi zelo razmočenega igrišča. Modro-beli so se več kot odlično zoperstavili tekmecu, torej proti ekipi, ki je trenutno na trgu vredna 23 milijonov evrov, poroča spletna stran nogometnega kluba Nafta 1903. Priložnosti so padale iz obeh strani, obe ekipi pa sta med drugim zatresla vratnice.

To pa seveda ni vse. Pred lendavskim moštvom je še nekaj pripravljalnih srečanj, preden se bo 20. avgusta znova pričel tretjeligaški ples. Včeraj se je ekipa Nafte 1903 pomerila proti Kobilju v gosteh, a že v sredo v Lendavo prihaja Rákóczi Kaposvár (ob 18.00). V soboto v Čakovcu sledi srečanje proti tamkajšnji Slogi (ob 18.30), naslednjo sredo pa v Lendavo prihaja znani ZTE (ob 18.00 uri).