Ostalo

Nad naše kraje priteka topel in vlažen zrak

Pred nami je pravi spomladanski teden. Dnevi, ki sledijo, bodo kot nalašč za marsikatero opravilo, saj se bodo dnevne temperature gibale med petnajst do sedemnajst stopinj. Zjutraj minusa več ne pričakujemo, saj sledijo prijetnejše temperature.
Pred nami so prave spomladanske temperature. Zima se je, kot kaže, dokončno poslovila, z njo pa tudi nizke temperature, ki so nad našimi kraji vztrajale dobra dva tedna. Danes in v naslednjih dneh je moč pričakovati dnevne temperature od petnajst do sedemnajst stopinj, zjutraj pa se bodo temperature gibale med dvema in osmimi stopinjami. Dnevi bodo nekoliko oblačni, jutri je moč pričakovati tudi nekaj dežnih kapelj.

Nad zahodno in deloma srednjo Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka z vremensko fronto, ki je včeraj zvečer od zahoda dosegla naše kraje. Pred njo z jugozahodnimi vetrovi priteka k nam topel in vlažen zrak. spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v zahodnih in osrednjih krajih bodo občasno padavine, deloma plohe, lahko tudi zagrmi. Tudi pri nas bo še pihal okrepljen jugozahodnik. V torek sredi dneva in popoldne bodo krajevne padavine, deloma plohe, lahko tudi posamezne nevihte.

Razlivanje reke Ščavnice, Ledava in Mura ne bosta nevarni

Že včeraj so bila, pa tudi danes so možna manjša razlivanja rele Ščavnice, Mura in Ledava ostajata v mejah normale. Gladina rek je sicer zaradi taljenja snega pri nas in v sosednjih državah nekoliko zvišana, a odstopanj ni pričakovati. Za naše kraje je sicer napovedan tudi veter. Maksimalna hitrost vetra bi se naj gibala od 50 do 70 km/h, poroča Meteoalarm.eu. V sredo bo spremenljivo oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo možne krajevne plohe, ki pa bodo manj pogoste kot v torek.

Ohladitev v začetku prihodnjega tedna? Napoved vzamite z rezervo

Možnost je, da bo del Evrope (tudi nas) ob koncu naslednjega tedna (okrog 18.3.) dosegel nov val hladnega zraka. Ta sicer ne bo tako izrazit kot je bil januarski, kljub temu pa bi se lahko temperature ponovno spustile pod ledišče, ob Jadranu bi zapihala orkanska burja (najmočnejša pod Velebitom), južno od nas pa bi se poglobilo obsežno ciklonsko območje, ki bi delu Balkana in tudi nam spet prineslo sneg.