Ostalo

Na pomurski avtocesti vozil 201 km/h

Pomurski prometni policisti so imeli znova polne roke dela z voznikom, ki je dovoljeno hitrost na Pomurski avtocesti prekoračil za kar 91 km/h, v Noršincih pa je voznik zbil otroka, se sicer ustavil, z njim govoril, a po besedah otroka, da je z njim vse v redu, odpeljal.
Policisti Postaje prometne policije so 13.1.2019 malo po 15. uri, na avtocesti izven naselja Turnišče v smeri Lendave, med izvajanjem meritev hitrosti zaustavili 35-letnega državljana Italije. Voznik osebnega avtomobila audi A6 je vozil s hitrostjo 201 km/h, kljub temu, da je hitrost omejena na 110 km/h. Kršitelju je bila izrečena globa v višini 1200 evrov in 9 kazenskih točk.

Prometna nesreča, poziv javnosti

Policisti so bili včeraj obveščeni, da je v naselju Noršinci med 7.15 in 7.20 uro, v križišču za Martjance na prehodu za pešce, prišlo do prometne nesreče med neznanim voznikom osebnega avtomobila bele oz. svetlejše barve in pešcem – otrokom.

Voznik osebnega avtomobila se je po trčenju zaustavil in se z otrokom pogovoril. Ker mu je otrok povedal, da ni poškodovan oz. ni tožil za bolečinami, je voznik s kraja odpeljal. Otrok je bil naknadno odpeljan v bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da se je v nesreči lahko telesno poškodoval.

“Da bi se razjasnile okoliščine prometne nesreče, policisti pozivamo voznika osebnega avtomobila in vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o prometni nesreči, da to sporočijo na najbližjo Policijsko postajo ali na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200,” je sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.