Ostalo

Na pomurski avtocesti prijeli skupno 72 tujcev, ustavili pa so tudi voznika tovornega vozila, ki je bil pod vplivom alkohola

Predvčerajšnjim so pomurski policisti imeli polne roke dela s skupno 72 tujci, za katere se je kasneje v postopku izkazalo, da so v našo državo vstopili nezakonito, nekaj oseb pa je tudi pobegnilo, a so kasneje slednji bili izsledeni. Med drugim so policisti tudi obravnavali vinjenega voznika tovornega vozila.
Pomurska avtocesta

Včeraj, malo pred 10. uro je bil na pomurski avtocesti med Grabonošem in Cerkvenjakom na voznem pasu parkiran kombi madžarskih registrskih oznak. Iz vozila so po izjavi očividcev zbežale osebe. Policisti so v neposredni bližini zaustavitve vozila izsledili 13 tujcev. Neznani voznik vozila je prevažal 10 državljanov Turčije, 2 državljana Sirije in 1 državljana Iraka. Tujci so v našo državo vstopili nezakonito in so med postopkom s policisti zaprosili za mednarodno zaščito. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve neznanega voznika.

Okrog 19. ure so policisti PP Lendava med izvajanjem kontrole na avtocesti na počivališču Pince opazili večje število tujcev, ki plezajo iz parkiranega priklopnika s cerado romunskih registrskih oznak. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik vlečno vozilo in priklopnik parkiral na počivališču okrog 17. ure in ga zapustil. V prirejenem prostoru tovornega vozila je bilo najdenih 59 tujcev in sicer 44 drž. Bangladeša, 8 drž. Pakistana, 6 drž. Nepala in 1 drž. Egipta. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve neznanega voznika.

Voznik tovornega vozila pod vplivom alkohola

V minulem tednu so policisti Postaje prometne policije Murska Sobota, v sklopu rednega nadzora na avtomobilski cesti na relaciji Lendava – Maribor ustavili voznika tovornega vozila, s polpriklopnikom, državljana Romunije. Ker je voznik kazal očitne znake alkoholiziranosti so mu odredili preizkus z elektronskim indikatorjem alkohola, kateri je po pravilni uporabi pokazal 0,38 mg/l alkohola v organizmu. Navedeni vozniki ne smejo imeti alkohola v organizmu. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljnja vožnja, izdana globa 600 evrov in 8 kazenskih točk.