Ostalo

Murska Sobota: Blagoslovitev obnovljenega Evangeličanskega centra

Minulo nedeljo je v evangeličanski cerkvi Martina Luthra Murska Sobota potekalo svečano bogoslužje z blagoslovitvijo obnovljenega Evangeličanskega centra, sicer zgrajenega leta 1969. Na svečanem bogoslužju sta nas nagovorila inšpektor Cerkve Bojan Prosič in cerkveni svetnik Rafael Quandt z Evangeličansko-luteranske cerkve Bayern, ki je v višini 75 % sofinancirala obnovo.
Inšpektor Bojan Prosič je predstavil potek obnove, Rafael Quandt pa izrazil veliko zadovoljstvo, da lahko prisostvuje temu velikemu dogodku. Škof mag. Leon Novak mu je v zahvalo podaril steklen križ z napisom na srečanje, inšpektor Bojan Prosič pa zahvalo za vso materialno in tehnično podporo. Klaudija Sedar je podala kratko zgodovino Centra od prvih zamisli za gradnjo, za katero je bil sprejet sklep na Občnem zboru v Križevcih, 29. junija 1966 (“Naj se zida Evangeličanski center v Murski Soboti,”), blagoslovitve 31. oktobra 1969 do številnih dejavnosti, ki so se skozi leta zvrstile v Centru.

Škof mag. Leon Novak se je v pridigi zahvalil tudi vsem delavcem Cerkve, ki so skrbeli za cerkveno življenje v Centru in si prizadevali za razvoj Cerkve. V glasbenem delu sta nastopili glasbeni skupini cerkvene občine Murska Sobota Eben Ezer in Selah. Dogodek je s prisotnimi proslavil tudi minister za kohezijo in razvoj dr. Aleksander Jevšek, župan Mestne Občine Murska Sobota ter župani in predstavniki več Občin (Lendave, Moravske Toplice, Puconci, Gornji Petrovci, Cankova in drugi).

Po bogoslužju je zunaj sledila blagoslovitev Evangeličanskega centra s strani škofa mag. Leona Novaka, prerez traku in ogled notranjih prostorov. Po slovesnosti se je pred Centrom nadaljevalo prijetno druženje ob langašu, palačinkah, pogačah in pijači ob glasbi učencev Zavoda Virtuoz na s soncem obsijano prvo oktobrsko nedeljo oz. 17. nedeljo po Sveti Trojici. Za aranžma je poskrbela Barbara Sukič.

Tekst: Klaudija Sedar/evang.si