Ostalo

FOTO: Goričko: Odprli so Kolesarski park Tromeja

V Krajinskem parku Goričko so minulo soboto dobili nov park. Gre za najsevernejši kolesarski park v Sloveniji, katerega sta vzpostavila Občina Kuzma in Zavod Jelen. Kolesarski park je vzpostavljen le nekaj metrov od tromeje Slovenije, Madžarske in Avstrije. Njegova vzpostavitev je stala okrog 30 tisočakov.
Poleg Pustolovskega parka Bukovniško jezero, Doživljajskega parka Vulkanija ter grajskega parka ob gradu Grad, so v Krajinskem parku Goričko minulo soboto tudi uradno dobili nov park in sicer Kolesarski park Tromeja. Zadnjega sta vzpostavila Občina Kuzma in Zavod Jelen, slednji pa so za uresničitev lastne iniciative potrebovali kar tri leta. S tem so, kot so zapisali, “poskrbeli za novo kolesarsko doživetje.” Vrednost del nastanka parka je okrog 30 tisočakov.

Dela se se izvajala leto in pol, ročno, pobudniki z vzpostavitev parka pa so bili Andrej Gorčan, Timi Gjergjek in Jernej Šavel. Proge so različnih stopenj, in sicer lahka (imenovana Lejpa), srednja (imenovana Rdečka) in srednje težja (imenovana Divdža). Kot so še zapisali, so v kolesarskem parku poskrbeli tudi za varnost in sicer tako, da so po vseh treh progah postavljene reševalne točke. Za kolesarje je obvezna uporaba čelade, prepovedana pa je kakršna koli druga dejavnost, razen samega kolesarjenja.

Park se nahaja v državnih gozdovih v upravljanju Slovenskih državnih gozdov, omenjeni gozdni prostor pa je bil v uporabo predan Občini Kuzma. “Uporaba kolesarskega parka je sicer brezplačna, obstaja pa možnost donacij. Na informacijski tabli se nahaja QR koda, s pomočjo katere lahko donirate po svojih zmožnostih. Sodelovanje pozdravljamo in te vabimo, da vse omenjene počastiš z obiskom, udeležbo in morebitno donacijo,” so še zapisali.

Kolesarski park je odprt vsak dan med 9. in 17. uro, v zimskih mesecih pa med 9. in 15. uro.

FOTO: JZ krajinski park Goričko