Ostalo

Mladinci: Dvoboj Mure in Nafte 1903 se je zaključil v prid domačih

Na Murskosoboški Fazaneriji se je včerajšnji popoldan odvil prekmurski derbi in sicer med mladinci murskosoboške Mure in gosti iz Lendave. Vodilni Sobočani so modro-bele ugnali s 4:0, v mrežo Nafte 1903 pa so v polno zadeli  Luka Turudija, Niko Graj, Niko Kasalo in Jaka Domjan.
Pred maloštevilno publiko sta se na nogometnem igrišču v Murski Soboti, v 17. krogu slovenske mladinske lige udarila večna rivala, murskosoboška Mura ter gosti iz Lendave. Sobočani so vlogo favorita potrdili, saj so ekipo iz Lendave premagali s štirimi zadetki, sodeč po videnem, pa so Lendavčani največ težav imeli predvsem z obrambo, ki svojega dela ni najbolje opravila.

Lendavčani se sicer borijo za obstanek. Trenutno se nahajajo na zadnjem mestu prvenstvene tabele. Mura je prva, na drugem mestu je Maribor in na tretjem ljubljanska Olimpija. Kot prvi je bil iz bele točke uspešen Luka Turudija, izid prvega polčasa pa je po kotu domačih postavil Niko Graj. Ne dolgo po prvem sodniškem žvižgu v drugem delu je bil uspešen še Niko Kasalo, končni rezultat dvoboja pa je postavil Jaka Domjan, ki je ob enem najboljši strelec lige.

Bolje so srečanje sicer začeli Lendavčani. Kmalu za tem so zapretili domači, a so Lendavčani nadaljevali s hitrim tempom. Sledila je 11. minuta ko so zobe pokazali Lendavčani, pet minut kasneje pa domači. Mura je sicer do vodstva prišla v sporno dosojeni enajstmetrovki, ko ni bilo povsem jasno, ali se je prekršek nad Lukom Bašom v 34. minuti sploh zgodil v kazenskem prostoru. Drugi polčas so bolje začeli domači, vztrajali in Lendavčanom mešali štrene ter tako dosegli 11 zmago v sezoni.

Mura U19 – Nafta 1903 U19 4:0 (2:0)