Minulo tekmovalno leto medobčinskega nogometa v številkah: Najbolj obiskana so bila srečanja NK Mostje

Nogometni ples v vseh ligaških tekmovanjih se je zaključil. Medobčinska nogometna zveza Lendava je objavila statistične podatke o minulem tekmovalnem letu v Medobčinski nogometni ligi Lendava, iz katerih je denimo razvidno, da si gledalci najraje ogledajo nogometna srečanja v Mostju.
Vsa nogometna srečanja v minulem tekmovalnem letu si je ob nogometnih igriščih skupno ogledalo 6.417 obiskovalcev (79 gledalcev na srečanje v povprečju). Ekipe so skupno dale 398 zadetkov (4,91 v povprečju na srečanje) in jih prav toliko tudi prejele. Sodniki so na srečanjih skupno podelili 247 rumenih kartonov (v povprečju 3,05 na srečanje) ter 16 rdečih (v povprečju 0,20 na srečanje). Skupno se je sicer v minulem tekmovalnem letu borilo deset ekip, najbolj obiskana pa so bila srečanja v Mostju (skupno 935 gledalcev), sledil je Prekmurec Dobrovnik (841 gledalcev) ter Kobilje (770 gledalcev).

Največ zadetkov je dosegla ekipa iz Čentibe, skupno kar 82 in jih prejela 26. Na drugem mestu so Dobrovničani, ki so mrežo zatresli 73-krat in prejeli najmanj zadetkov v tekmovalnem letu, to je le 8. Na tretjem mestu je ekipa iz Kobilja. Slednji so dali skupno 49 zadetkov in jih prejeli 26. Ekipa, z največjo razliko je ekipa iz Renkovcev. Slednji so prejeli kar 73 zadetkov in jih prispevali zgolj 8, kar je diametralno nasprotno od številk prvakov lige, Dobrovničanov.

Največ rumenih kartonov so zbrali pri nogometni ekipi Malibu Panonija GA-KA, to je 40 v celotni sezoni, sledi ji ekipa iz Pince Marofa, Graničar, s 34 prejetimi rumenimi kartoni, za slednjimi pa ekipa iz Čentibe, z 32 prejetimi rumenimi kartoni. Nekoliko drugače je, pričakovano, pri rdečih kartonih. Največ jih je prejela ekipa iz Čentibe, 5, Kobiljčani so prejeli štiri “komade,” Dobrovničani pa tri. Ekipa z nobenim prejetim rdečim kartonom so: Malibu Panonija GA-KA, Nafta veterani, Nedelica ter ND Renkovci.

In kako je z osvojenimi točkami? Na prvem mestu so, pričakovano Dobrovničani, ki so 24 točk dosegli tako na domačem terenu kakor tudi v gosteh, Čentibčani so največ točk (17) osvojili doma, 15 pa v gosteh, ekipa Malibu Panonija GA-KA jih je doma osvojila 17, “zunaj” pa 13. Če pogledamo po lestvici navzdol, Renkovčani v celotni sezoni niso osvojili niti točke.