Ostalo

Mestna občina Murska Sobota: Na obisku je bila evropska poslanka, Irena Joveva

Župan MO Murska Sobota Damjan Anželj je včeraj sprejel poslanko v Evropskem parlamentu Ireno Joveva, ki si želi v sklopu obiskov na terenu pobliže seznaniti s primeri dobrih praks pa tudi problematiko, s katero se srečujejo lokalne skupnosti in različne institucije.
Župan je Jovevi predstavil občino in regijo ter projekte, na katere so v občini upravičeno ponosni. Večina jih je bila financirana s pomočjo evropskih sredstev. Ob tem sta se oba strinjala, da se pri izvajanju evropskih projektov še zmeraj srečujemo s preveč birokracije, kar podaljšuje postopke. Župan Anželj ji je predstavil tudi stanje na področju mladih in kot je dejal, jim v občini primanjkuje stanovanj za mlade.

Ta ji je med drugim omenil, da se je občinski stanovanjski sklad odločil za prenovo nekdanje ekonomske šole v dvanajst neprofitnih stanovanj za mlade. Izpostavil je tudi zaposlovanje mladih izven regije in izrazil upanje, da se bo ta trend obrnil z zagotavljanjem boljših pogojev, za katere si na občini prizadevajo.

Evropska poslanka, ki jo je poleg sodelavk spremljal tudi Matej Grah, mestni svetnik in predsednik podmladka Gibanje Svoboda Mladi, je v Murski Soboti obiskala še Gimnazija Murska Sobota, kjer se je z mladimi pogovarjala o pomenu aktivnega državljanstva. Kasneje si je ogledala še prostore medgeneracijskega centra Mensana in se za konec družila s člani lokalnih odborov Gibanja Svoboda iz Prekmurja.

Irena Joveva je v Evropskem parlamentu (in s tem v politiki) od leta 2019. Sedi v Odboru za kulturo in izobraževanje, Odboru za zaposlovanje in socialne zadeve, Odboru za okolje, javno zdravje in varnost hrane ter Pododboru za javno zdravje.