Sveže

Ljutomerčani boljši zgolj za točko

Včerajšnjo nedeljo sta v 3. krogu pomurske košarkarske lige svoje moči merili ekipa iz Lendave ter gosti iz Ljutomera. Lendavčanom na žalost tudi tokrat ni uspelo, saj so na domačem terenu izgubili zgolj za točko.

Tekma se je pričela z nekoliko odločnejšo igro gostov, ki so začeli poletno, domači pa so se jim sicer v obrambi dobro upirali, žal pa niso mogli uspešno izpeljati nekaj izrednih akcij pod košem in grešili mete, ki bi jih sicer lahko realizirali. Z metom za tri točke v zadnjih sekundah četrtine so gostje povedli za 3 točke. Druga četrtina se je odvijala prav tako s podobnim scenarijem, kjer so domači zgrešili nekaj odprtih metov, gostje pa so nato s protinapadi in lahkimi koši prišli do nekoliko višje prednosti.

V drugem polčasu so gostje zadržali prednost iz prvega polčasa predvsem zaradi zgrešenih prostih metov domačih (7) in vstopili v zadnjo četrtino s prednostjo 9 pik. Odločnejša obramba in zadetki za tri točke so nas ob koncu tekme pripeljale v položaj, da bi lahko tekmo zmagali, saj smo imeli 3 sekunde do konca in pri zaostanku za eno piko dva prosta meta, ki so ju Lendavčani zgrešili, gostje pa so se zasluženo veselili zmage.

Naslednjo nedeljo, torej 27.11.2016 se Lendavčani odpravljajo v dvorano osnovne šole Bistrica, kjer se bodo v četrtem krogu pomerili proti ekipi Tropicana iz Bistrice.