Ostalo

Liga prvakov: Tri mladinska srečanja skupine E bodo odigrana v Lendavi

Poleg tega, da mariborska članska ekipa nestrpno pričakuje začetek lige prvakov, slednjo nestrpno pričakujejo tudi mariborski mladinci in stadion pod lendavskimi goricami. Neuradno smo namreč izvedeli, da bodo tri srečanja odigrana na lendavski zelenici.
Pod vznožjem lendavskih vinogradov bodo svoje tekmece gostili vijoličasti mladi upi, ki bodo v skupini E svoje moči merili proti ekipam FC Spartak Moskva, Liverpool FC in Sevilla FC. Na ta račun bodo seveda prišli tudi tisti najbolj zagrizeni ljubitelji nogometa, prav v Lendavi pa bomo med drugim imeli čast gostiti Stevena Gerrarda, ki je trener Liverpoolove mlade ekipe. Mladinski nogometni eliti, kot kaže, Lendava ustreza.

Zdaj torej igranje med evropsko elito čaka tudi mladince vijoličastih. Ti se bodo pomerili z istimi klubi kot njihovi starejši kolegi, tudi to pa bo zagotovo eden od spektaklov, ki bodo še kako popestrili dogajanje na slovenskem nogometnem prizorišču in zlasti v Lendavi. Tekme bodo potekale na isti dan, kot bo igralo prvo moštvo v Ljudskem vrtu.

Na uradni strani UEFE je prvo srečanje mladinske ekipe Maribora proti mladinski ekipi Spartaka delegirano v Lendavskem športnem parku in sicer 13.9.2017 ob 14.00 uri. Ostala srečanja sicer uradno še niso delegirana, a smo iz zanesljivih virov izvedeli, da obstaja velika verjetnost, da bodo srečanja odigrana v Lendavi.

Sicer pa so že pred leti, ko se je v Lendavi prav tako igral mladinski evropski nogomet dejali, da je “lendavska infrastruktura odlična” in da v Lendavi “imajo izkušnje z organizacijo takšnih srečanj.”

Skupina E:

– FC Spartak Moskva
– Liverpool FC
– NK Maribor
– Sevilla FC