Ostalo

Lendavski župan Magyar se je včeraj srečal z generalno konzulko Madžarske ter veleposlanico Švicarske federacije

Župan Občine Lendava se je včerajšnji četrtek srečal z novo imenovano generalno konzulko Madžarske v Republiki Sloveniji Gertrud Kelemen, nekoliko kasneje pa je svoj čas namenil srečanju z veleposlanico Švicarske federacije v Sloveniji, Gabriele Schreier.
Župan Občine Lendava Janez Magyar je včraj na spoznavnem obisku v mestni hiši sprejel in izrazil dobrodošlico novo imenovani generalni konzulki Madžarske v Republiki Sloveniji Gertrud Kelemen, ki je nastopila funkcijo v ponedeljek, 6. novembra 2023, in bo delovala v konzularni pisarni v Lendavi. “Župan Magyar je generalni konzulki predstavil razvojne težnje in izzive občine Lendava ter izrazil željo po okrepitvi čezmejnega povezovanja ter sodelovanja med občino Lendava in Madžarsko. Izpostavil je dosedanje odlično sodelovanje s konzulatom in izrazil upanje po še tesnejšem in vsebinskem sodelovanju z Generalnim konzulatom Madžarske tudi v prihodnje,” so sporočili iz Občine Lendava.

Nekoliko kasneje pa se je Magyar srečal z veleposlanico Švicarske federacije v Sloveniji, Gabriele Schreier. “Župan Občine Lendava Janez Magyar jo je sprejel na najvišjem razglednem stolpu v Sloveniji, skupaj z delegacijo pa so si ogledali tudi druge znamenitosti Lendave. V pogovorih je župan veleposlanici predstavil tudi projekte ter investicijske načrte Občine Lendava,” so še sporočili iz Občine Lendava.

Janez Magyar in Gabriele Schreier