Ostalo

Lendavskemu podjetju Legartis zlati znak za odličnost v gradbeništvu

Obrtna zbornica Slovenije je na minulem sejmu MOS v Celju podelila en zlat, pet srebrnih in dva bronasta znaka odličnosti v gradbeništvu. Izbor so tokrat opravili tretjič, zlati znak pa je letos prejelo lendavsko gradbeno podjetje Legartis.

“Namen znaka ni, da ga dobiš ali ne dobiš. Namen je, da se učimo na napakah. Znak je živa stvar. Vsak, ki ga pridobi, ga lahko prav tako tudi izgubi,” poudarja predsednik upravnega odbora Sekcije gradbincev pri Obrtni zbornici Slovenije (OZS), Zoran Simčič. Podjetja se morajo zato stalno truditi, da znak in svojo odličnost ohranijo. Z imetjem znaka pa potencialnim kupcem zagotavljajo kakovost.

Znake odličnosti v gradbeništvu so podelili tretjič. Prejemnike je nagovoril predsednik OZS Branko Meh in priznal, da gradbeništvo v Sloveniji kljub gospodarski rasti ni v zavidljivem položaju. “Politiki se ne zavedajo, da ravno iz davka na dobiček nekateri razvijajo podjetja,” je dejal. Kljub temu pa je optimističen glede znaka odličnosti, vladi pa na srce polaga, da mora imeti posluh za slovensko malo gospodarstvo. “Obrtniki in podjetniki smo na nek način podobni slalomistom. Oni vijugajo med svojimi ovirami, tako kot mi med birokratskimi. Če padejo, se nekateri poberejo, drugi ne,” je še dodal.

Zlato Legartisu

Zlati znak je torej prejelo podjetje Legartis d.o.o. iz Lendave, srebrne znake so prejela podjetja Brahigradnje d.o.o. iz Celja, AGM Starešinič d.o.o. iz Vinice, ZI Investicije d.o.o. iz Dola pri Ljubljani, Mizarstvo Hrovat Marko s.p. iz Domžal in Gradbeništvo Kuster d.o.o. iz Slovenj Gradca, bronasta znaka pa sta prejeli podjetji Gradnje Grča d.o.o. iz Notranjih Goric in Naš dom d.o.o. iz Idrije.