Ostalo

Lendavska pikado liga je na polovici, vodi bar Kvatro Gal 1 iz Doline

12. novembra lani se je po gostilnah v Lendavi in okolici vnovič začela lendavska pikado liga. V letošnji tekmovalni sezoni sodeluje osem gostiln (minulo sezono 9), ki se potegujejo za prvo mesto ter organizacijo finalnega turnirja v pikadu. Liga je trenutno na sredini, tudi letos pa vodi prva ekipa iz Doline.
Lendavska pikado liga se je z osmim krogom, odigranim minuli ponedeljek, prevesila v drugo polovico. Tekmovanje ima letos sicer skupno 14. krogov, po osmih krogih pa vodi prva ekipa bara Kvatro Gal iz Doline, nosilci takšnega rezultata pa so bili slednji tudi lansko leto v sredini tekmovanja, ki tudi v letošnji medkrajevni ligi tekmuje z močno zasedbo. Prva ekipa Doline si je v osmih krogih “primetala” 18 točk, resno nevarnost pa jim predstavljajo kar tri ekipe s 17 točkami. To so ekipe Retro caffe iz Lendave, Kvatro Gal 2 iz Doline in bar Matko iz Kapce. V praksi torej to pomeni, da prva ekipa iz Doline prostora za napake praktično nima.

Izkupiček prve ekipe iz Doline je sicer dober. V osmih krogih so dosegli šest zmag in bili dvakrat poraženi, zanimivo, po pet zmag ter po eno zmago po podaljšku pa imajo vsi trije zasledovalci Dolinčanov. Zanimivo je tudi, da si omenjene ekipe že od začetka prvenstva podajajo prvo mesto, kar pomeni, da bo druga polovica prvenstva prav tako zanimiva. Pravi derbi se sicer obeta v četrtek, ko se bosta v Dolini pomerili obe tamkajšnji ekipi, torej Kvatro Gal 1 in 2, ko bo na sporedu 9. krog. Spomnimo: Vsi igralci, ki tekmujejo v lendavski pikado ligi, so amaterji. Liga ni profesionalna, igralci pa med seboj tekmujejo zaradi druženja in deloma tudi zaradi tekmovalnosti.

V igri vzdržljivosti, koncentracije, zbranosti in natančnosti pa letos, kot smo že pisali, med seboj tekmuje osem gostinskih lokalov. To so: Bar Matko (Kapca), Kvatro Gal (Dolina), bar West (Pince), Booom Bar (Gaberje), bar Lero (Petišovci), bar Extra (Petišovci), Kvatro Gal II (Dolina) in bar Retro (Lendava). Skupno puščice tokratno sezono meče devetinsedemdeset igralcev in če lansko sezono nežnejši spol ni sodeloval, bo letošnjo sezono drugače, saj so registrirane tudi štiri igralke.