Ostalo

Lendavčani pomursko košarkarsko ligo zaključili na tretjem mestu

Domačini finalnega turnirja, Ljutomerčani, so Lendavčane pričakali odločeni, da s kolektivno igro in izredno požrtvovalnostjo odločijo tekmo v svojo korist. Začetek tekme je pripadel Ljutomerčanom, saj so na igrišču vsi kar “leteli” in ob nekoliko bolj neodločni igri moštva iz Lendave povedli za 11 točk.

Gorazd Horvatič: “Naša igra je bila nekoliko preveč mehka in je domačinom dopuščala preveč odprtih metov predvsem z razdalje ter prodorov pod koš. V drugi četrtini smo se nekoliko zbrali, igrali enakovrednejše, toda še vedno ne dovolj dobro, da bi nadoknadili prednost domačinov, ki so zadovoljn šli na odmor ob polčasu z visoko prednostjo 13 točk.

V začetku drugega dela tekme je igra potekala na obeh straneh izenačeno, v sredini tretjine pa je naša ekipa z nekaj zaporednimi koši vnesla nemir v moštvo domačinom, ki so sicer prednost z dvemi trojkami sicer povrnili, toda dokazali, da se jih še da premagati.

Odločitev, da celotno moštvo poskusi ob začetku zadnje četrtine z agresivno igro v obrambi spremeniti rezultat, je prinesla sadove, saj smo z nekaj zaporednimi koši ob začetku vnesli spet nemir med domačine, začeli so delati osebne napake, v napadu niso zadevali, naše moštvo pa je iz minute v minuto raslo in igralo bolje. Napeto končnico smo odločili v svojo korist, saj smo ob koncu pokazali,več energije in odločnosti, da zmagamo. Vse čestitke moštvu za borbeno igro in nepopustljivost do samega konca.”

Prvaki Beltinčani

Košarkarji Beltincev so na finalni tekmi Pomurske košarkarske lige premagali ekipo KD Nona Sobota in postali pomurski prvaki. Rezultat je bil 77:69.

Končna razvrstitev Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige:

1. KK Beltinci
2. KD Nona Sobota
3. KK Lindau
4. PŠK Ljutomer
5. ŠD Bistrica