Ostalo

Lendava: Štirje migranti pobegnili, dva so izsledili, en se je kasneje vrnil, en je (še) na begu

Včeraj proti večeru je predvsem na našem območju odjeknila novica, da so iz namestitvenega centra v Industrijski ulici pobegnili štirje tujci. Dva so izsledili, en se je kasneje vrnil, en pa je še na begu. V isti noči je bil ukraden osebni avtomobil pred nakupovalnim centrom Mercator. Ali sta dogodka povezana, policija še ne ve.

V Lendavo, v tukajšnji namestitveni center v Industrijski ulici, so predvčerajšnjim, okoli 20:30 ure pripeljali avtobus tujcev, migrantov. Šlo je za 54 oseb, ki so v Lendavo bili pripeljani iz centra za tujce v Postojni. Domnevno je šlo za tujce, ki so jih avstrijski varnostni organi zavrnili na mejnem prehodu. Po tem, ko so tujce registrirali in popisali, so jih na prenočitev poslali v za to pripravljen šotor, a se je včeraj proti jutru zapletlo, ko so policisti pri štetju opazili, da štiri osebe manjkajo.

Takrat so sprožili iskalno akcijo, v kateri so najprej prijeli dva tujca, domnevno iranska državljana, na enem izmed polj na območju Lendave. Dva sta bila še pogrešana, od katerih se je en še isti dan, okrog dvajsete ure, vrnil v namestitveni center. En od štirih je torej še vedno na begu, policija pa ga intenzivno išče.

V isti noči oziroma jutru, kot so iz namestitvenega centra pobegnili štirje tujci, je pred nakupovalnim centrom Mercator bil ukraden osebni avtomobil Opel Vectra, letnik 2000. Ali sta dogodka kako povezana, zaenkrat ni znano, saj policija še vedno zbira obvestila.