Sveže

Kriminalisti v Varisu preiskujejo storitev kaznivega dejanja

Minulo nedeljo zgodaj zjutraj, natančneje ob 4:18 uri, so lendavski prostovoljni gasilci in poklicni gasilci Nafte Lendava intervenirali v lendavskem podjetju Varis. Razlog intervencije je bila eksplozija plina.

Spomnimo: V podjetju Varis Lendava, ki se ukvarja s proizvodnjo sanitarnih kabin, je minulo nedeljo nekaj minut po četrti uri zjutraj prišlo najprej do uhajanja plina iz plinske napeljave, za tem pa še do eksplozije. Po prvih zbranih  podatkih je bilo ugotovljeno, da je zaradi uhajanja plina v proizvodnih prostorih površine približno 200 x 70 m prišlo do eksplozije in požara. Gasilci so požar pogasili in dovod plina zaprli. Poškodovan je bil objekt in notranji prostori. Telesno poškodovanih ni bilo.

Preiskujejo sum kaznivega dejanja

“V predmetni zadevi kriminalisti PU M. Sobota obravnavajo kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti po 314. členu KZ-1 in sicer gre za kvalificirano obliko kaznivega dejanja zaradi povzročitve splošne nevarnosti iz malomarnosti in zaradi velike premoženjske škode. Policisti bodo v tej zvezi še zbirali obvestila in pregledali določeno dokumentacijo ter po zaključku policijske preiskave zadevo zaključili s podajo kazenske ovadbe, v kolikor bodo podani utemeljeni razlogi za sum. V kolikor pa ne bodo podani utemeljeni razlogi, pa bodo zadevo zaključili s poročilom,” je sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Posledice si je ogledal tudi župan

Vodja medobčinskega inšpektorata in župan sta si ogledala posledice nesreče v podjetju Varis. V pogovoru z vodstvom podjetja so se dotaknili tudi požarne varnosti v industrijski coni ter gasilstva v občini Lendava. Kot poročajo na občinski spletni strani, so prisotni ocenili razmere na področju požarne varnosti v industrijski coni in sodelovanje s prostovoljnimi gasilskimi društvi ter izpostavili problem fotovoltaičnih panelov in njihov vpliv na požarno ogroženost.